Lorezno Kravina na čelo Generalija

Gregor Pilgram, dosedanji predsednik uprave slovenskega Generalija, je postal član uprave za finančno področje v Generali PPF Holdingu (GPH) v Pragi.

Objavljeno
07. oktober 2013 13.12
jsu/ZAVAROVALNICA GENERALI
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo
Ljubljana - Lorenzo Kravina je postal novi predsednik uprave Generali zavarovalnice Ljubljana, potem ko je od Agencije za zavarovalni nadzor 7. oktobra 2013 prejel dovoljenje za opravljanje teh poslov. Nasledil bo Gregorja Pilgrama, ki je bil imenovan za člana uprave za finančno področje v Generali PPF Holdingu (GPH), ki je holding Skupine Generali za Srednjo in Vzhodno Evropo s sedežem v Pragi. Gregor Pilgram se bo pridružil tudi izvršnemu komiteju GPH in postal član nadzornega sveta zavarovalnice Generali v Sloveniji.

Kakor so sporočili iz Generalija, je predsednik uprave GPH Luciano Cirina dejal, da bodo strokovna znanja Lorenza Kravine okrepila našo tržno pozicijo in dobičkonosnost poslovanja v Sloveniji. Imenovanje gospoda Pilgrama pa je zelo pomemben korak, ki bo pripomogel k izboljšanju mednarodnih veščin našega holdinga v Srednji in Vzhodni Evropi, ki je ključno tržišče v razvojnih načrtih Skupine Generali.

Lorenzo Kravina, 49, v Skupini Generali je zaposlen od leta 1991, v družbah Skupine je imel različne mednarodne funkcije, posebej v Nemčiji ter v Srednji in Vzhodni Evropi. Kot član izvršnega komiteja GPH je skrbel za Slovenijo in druge države v tej regiji. Bil je predsednik nadzornega sveta zavarovalnice Generali, zato slovensko družbo posebno dobro pozna.

Gregor Pilgram, 40, je magistriral na Dunajski ekonomski univerzi, zavarovalnici Generali se je pridružil leta 1999. Svojo kariero je začel kot strokovnjak v oddelku kontrolinga slovenske zavarovalnice, leta 2008 je bil imenovan za predsednika uprave družbe. Hkrati je predsednik nadzornega sveta Generali osiguranja iz Zagreba.

Generali zavarovalnica Ljubljana je šesta največja zavarovalniška družba v Sloveniji, v letu 2012 je nadaljevala z rastjo, posebej na področju življenjskih zavarovanj, in je kljub ostrim ekonomskim razmeram imela zelo dobre rezultate. Prihodki iz bruto premije so v letu 2012 znašali 83,8 milijonov evrov.