Lumu Labs v prvem dnevu podvojili cilj

Z novim merilnikom svetlobe Lumu Power so v kamapnji na Kickstarterju zbrali že več kot 66.000 dolarjev.

Objavljeno
01. december 2015 17.23
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana - Ekipa Lumu Labs se je na Kickstarter podala z novim merilnikom svetlobe Lumu Power. Ta je nadgradnja in izpopolnitev prejšnjega merilnika, s katerim so na Kickstarterju zbrali 250.000 dolarjev. V prvem dnevu kampanje za novi Lumu Power so zbrali že več kot 66.000 dolarjev ter s tem podvojili prvotno zastavljeni cilj 30.000 dolarjev.

V zadnjih dveh letih so upoštevali predloge uporabnikov ter popravili napake prejšnjega merilnika svetlobe, ki je že takrat navdušil številne fotografe in uporabnike mobilnikov z operacijskim sistemom Ios.

Več naprav v eni

Novi merilnik svetlobe, ki je zaenkrat združljiv s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Ios, združuje več naprav v eni. Med drugim omogoča spremljanje barvne temperature, nastavljanje beline in merjenje svetilnosti ter uravnavanje svetlobe in svetlobe iz bliskavice, poleg tega pa se enostavno poveže z mobilno aplikacijo, ki omogoča hitro urejanje želenih nastavitev.

 


»Stari Lumu je lahko meril zgolj konstantno oziroma ambientalno svetlobo, zato je bil uporaben le za analogne fotografe ter delno tudi za oblikovalce, ki se ukvarjajo z načrtovanjem razsvetljav ter postavitvijo luči v prostoru. Novi Lumo pa meri tudi zelo kratke bliske, kar je uporabno za studijske fotografe, kot tudi barvo svetlobe, kar ustreza fotografom, video snemalcem ter tudi svetlobnim oblikovalcem,« je pojasnil Marko Pirc iz ekipe Lumu Labs.

Čim hitreje do proizvodnje

Cilj ekipe za naprej je po Pirčevih besedah končni razvoj produkta ter čim hitrejša vzpostavitev proizvodnje izdelka. »Čez eno leto želimo imeti produkt, ki bo potrjen na tržišču in se bo prodajal naprej, da lahko razmišljamo o novih produktih.«

Ekipa Lumu Labs trenutno združuje sedem ljudi, med njimi sta dva člana iz originalne ekipe, ki je nastala leta 2013. Do današnjega dne so skupno zaposlovali skoraj 10 ljudi, načrtujejo pa, da bodo v nekaj mesecih zopet zaposlovali nove kadre, je še povedal Pirc.