Marjeta Zevnik še naprej prva nadzornica Dela

Na današnji skupščini so za članice nadzornega sveta izvolili Marjeto Zevnik, Dragico Čepin in Brigito Oplotnik Rajh.

Objavljeno
29. avgust 2013 18.47
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA

Ljubljana - Delničarji medijske hiše Delo so na današnji skupščini, na kateri sta bila zastopana oba delničarja, Pivovarna Laško in Radenska, za članice nadzornega sveta izvolili Marjeto Zevnik, Dragico Čepin in Brigito Oplotnik Rajh. Štiriletni mandat jim začne teči 6. oktobra.

Brigita Oplotnik Rajh bo zamenjala dosedanjega člana Roberta Šego. Kot predstavnika delavcev člana nadzornega sveta ostajata Jure Flerin in Brane Piano.

Delničarji so se seznanili tudi z revidiranim letnim poročilom za lansko leto, poročilom o delovanju nadzornega sveta v lanskem letu in poročilom nadzornega sveta o preveritvi poročila o odnosih s povezanimi družbami. Za revizorja za letošnje leto so imenovali revizijsko hiši Ernst Young.

Seznanili so se tudi s prejemki članov organov vodenja ali nadzora v lanskem letu in s kriterijem izgube poslovnega leta, podelili pa so tudi razrešnice članom uprave in nadzornega sveta.

Upravo Dela je od septembra lani, ko so nadzorniki razrešili Jurija Giacomellija, začasno vodila Marjeta Zevnik, ki je dotlej opravljala funkcijo predsednice nadzornega sveta. Nadzorni svet Dela je za novo predsednico uprave družbe v začetku julija nato imenoval dotedanjo članico uprave za finančne zadeve Irmo Gubanec, za članico uprave pa v sredo še Nado Jakopec.