V upravi Mercatorja skoraj brez sprememb

V upravi Mercatorja tudi v prihodnje Toni Balažič, Drago Kavšek in Igor Maroša.

Objavljeno
18. september 2014 13.21
Posodobljeno
18. september 2014 15.07
Mercator center Parmova 26.junija 2014
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Ljubljana - Novi nadzorniki Mercatorja so na današnji seji razrešili in ponovno imenovali novo staro upravo Mercatorja. V upravi po novem kot kaže ne bo več Stanke Pejanović, drugih sprememb v upravi za zdaj ne bo, saj so se v Zagrebu odločili za kontinuiteto.

Vse kaže, da Stanka Pejanović, v upravi Mercatorja je bila pristojna za jugovzhodne trge, zapušča upravo trgovca. Zakaj se je odločila za ta korak v Mercatorju ne pojasnjujejo, kot je mogoče razbrati iz sporočila za javnost po današnji seji NS pa si bodo njene dosedanje zadolžitve porazdelili dosedanji člani uprave. Povod zato najverjetneje ni le odhod Pejanovićeve, temveč tudi pričakovani začetek integracije poslovanja Mercatorja in Agrokorja. Na Hrvaškem in v BiH bo dejavnost obeh trgovcev prevzel Konzum, v Srbiji pa Mercator. Mercator bo tako svoje prodajalne z izdelki za vsakdanjo rabo na Hrvaškem ter v BiH po tržnih pogojih oddal v najem Konzumu,
obratno pa bo v Srbiji dobil v najem Agrokorjeve trgovine.

Nova stara uprava bo nov mandat začela jutri. Balažič bo v prihodnje kot predsednik uprave družbe odgovoren tudi za upravljanje skupine Mercator in upravljanje trgovinske dejavnosti v Srbiji in Črni gori. Drago Kavšek ostaja prvi finančnik, odgovoren bo tudi za hčerinske družbe Mercator-H, d.o.o., M-BL, d.o.o, in Mercator-BH, d.o.o. Igor Maroša pa bo odgovoren za upravljanje operativnega področja Mercator trgovina Slovenija in neosnovnih dejavnosti skupine.

Pa bo kdo od dosedanjih članov uprave imenovan v upravo Agrokorja? Kot smo izvedeli, tovrstnih sprememb v Zagrebu za zdaj ne načrtujejo.

Nadzorniki so danes imenovali tudi nove člane revizijske komisijo NS, v njej bodo trije člani, izvršna podpredsednika Agrokroja Ivan Crnjac in Damir Kuštrak ter Sergeja Slapničar. V nadzornem odboru, ki bo skrbel za spoštovanje zavez iz naslova prodaje Mercatorja, pa bodo Toni Balažič, član nadzornega sveta in predsednik uprave Konzuma Darko Knez, predsednica sveta delavcev Mercatorja Vesna Stojanovič. Za predsednika odbora je bil kot neodvisni strokovnjak imenovan Nenad Filipovič, akademski direktor IEDC - Poslovne šole Bled.