Mišič prvič javno v novi funkciji

Pristaniškega dne se (iz neznanega razloga) ni udeležil sicer napovedani minister za gospodarski razvoj Stanko Stepišnik.

Objavljeno
15. september 2013 18.16
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Na sedmi Pristaniški dan (dan odprtih vrat Luke Koper) je koprsko pristanišče obiskalo 2500 radovednežev. Dogodek je izkoristil novi predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič za svoj prvi javni nastop v novi funkciji. Pristaniškega dne se (iz neznanega razloga) ni udeležil sicer napovedani minister za gospodarski razvoj Stanko Stepišnik, pač pa je prišla Tina Komel, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Koprski župan Boris Popovič je v svojem nagovoru poudaril, da je Luka Koper osemkrat večja kot mesto tik ob njej in da lokalni prebivalci prenašajo vse negativne posledice, medtem ko pozitivne delijo z vsemi v državi. »Predsednica vlade pogosto prosi vsakogar za čas, naš predsednik uprave Luke Koper pa ne more biti deležen tega časa. Tu nekaj ni v redu. Naš predsednik uprave je bil izbran legitimno in legalno. Prvič smo bili usklajeni zaposleni in občina Koper pri tem in zato bi morali biti kaznovani z izgubo sedežev v nadzornem svetu. Ker smo hoteli spremembo in izbrali tistega, ki je pripravil najboljši program. Prepričan sem v to upravo, zato bom presenečen, če ne bo naredila neprimerno več, kot vsi skupaj pričakujemo. Če bo treba, bo na izredno skupščino delničarjev Luke, 7. oktobra, prišlo nekaj tisoč ljudi,« je pred nekaj sto meščani in turisti malce zagrozil koprski župan.

Danes so slovesno razgrnili novo tablo, ki bo stala na več mestih ob cestah pred vhodi v mesto; na njej piše, da je Koper »zgodovinsko, univerzitetno in pristaniško« mesto. Obiskovalce je sprejelo in vodilo kakih 20 zaposlenih iz Luke Koper, pomagali so tudi upokojeni bivši delavci. V Luko so se lahko peljali s štirimi avtobusi, z ladjo Laho in na kolesih. Luka Koper je, verjeli ali ne, ena največjih turističnih zanimivosti mesta, saj jo letno obišče več kot 20.000 obiskovalcev; to je približno toliko kot Pokrajinski muzej Koper.