Mišič še prevzema posle, Rems in Klobas odstopila

Novi predsednik uprave obljublja, da ne bo sprejel odpravnine.

Objavljeno
06. september 2013 16.22
Mišič v Luki Koper
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper – Po štirih urah primopredaja poslov med Bojanom Brankom in Gašpar Gašpar Mišičem še traja in bo trajala najmanj še najmanj dve uri.

Mišič, ki bo opoldnoči postali novi predsednik Luke Koper, je potrdil, da so bili že ob današnjem prevzemanju poslov potrjeni sumi o številnih nepravilnostih, zaradi katerih bo že naslednji teden sprožil notranjo revizijo, saj gre domevno za večmilijonske škodljive posle.

»Nikakor ne bom preklical skupščine, kot so insinuirali. Skupščine se bom suvereno udeležil. Vse mi lahko vzamejo, le dostojanstva in pokončne drže ne. Odpravnine, tudi če bi mi jo dajali, ne bi sprejel,« je množici novinarjev pred Luko Koper povedal Gašpar Mišič, ki je poudaril, da bo v nekaj tednih javnosti posredoval vse podatke o tem, kako da nekateri izčrpava Luko Koper. »Veliko tega sem že zbral, danes s tem delom nadaljujem. Pregledal bom poslovanje, optimiziral poslovne procese, naredil vse za dobro družbe, države, v korist delničarjev in bom spoštoval voljo delničarjev.«

Z njegovim prihodom sta odstopila član uprave Marko Rems (za finance) in Dino Klobas, predsednik nadzornega sveta.

Že v četrtek mu je Marko Rems predstavil, da zaradi svojih razlogov in pritiskov odstopa iz uprave: » Verjamem, da je premislil, preden se je odločil. Mislim, da bova z Remsom odlično sodelovala, kolikor bo še ostal v družbi.«

Po naših informacijah ima Rems (ki uživa v Luki ugled z vseh strani) trimesečni odpovedni rok, zaradi česar svojega dela ne bo končal takoj oziroma preden ne bodo našli ustrezne zamenjave. Povsem lahko se zgodi, da iz družbe prej odide Mišič, ki včeraj še ni vedel, kdaj bo podpisal pogodbo o zaposlitvi.