Mramor in Petrovič prvič z nadzorniki SDH

Na seji med drugim tudi o novem časovnem načrtu za prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije.

Objavljeno
07. oktober 2014 20.32
Telekom Slovenije - Vilharjeva 06.novembra 2013
Ma. G., gospodarstvo
Ma. G., gospodarstvo
Ljubljana – Na sejo nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) sta danes prvič vabljena tudi novi finančni minister in novi gospodarski minister, Dušan Mramor in Jožef Petrovič. Nadzorniki, ki jim predseduje Samo Lozej, naj bi se na seji med drugim seznanili z novim časovnim načrtom za prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije.

Kot smo v Delu že poročali, je SDH pred kratkim sklenil nadaljevati ta postopek, saj je vlada dala jasen signal, da podpira privatizacijo te družbe. SDH je namreč pred volitvami in po njih prodajo na željo vlagateljev začasno ustavil.

Kot je mogoče izvedeti, prenova finančnih podatkov že poteka, v kratkem naj bi se začele tudi predstavitve na sedežu Telekoma. Za nakup se menda še vedno zanima vseh osem ponudnikov, ki so oddali nezavezujočo ponudbo.

Po prvotnih načrtih naj bi bila prodaja Telekoma končana že jeseni, po novem časovnem načrtu pa februarja prihodnje leto.

Državni lastniki prodajajo 75-odstotni delež družbe, za kar bi lahko po nekaterih ocenah iztržili okoli 800 milijonov evrov.