Mura v tretjem četrtletju ustvarila 700.000 evrov čistega dobička

Družba Mura in partnerji je ustvarila 7,7 milijona evrov prihodkov in s poslovanjem presegla zastavljene cilje.

Objavljeno
02. november 2011 14.15
Posodobljeno
02. november 2011 14.26
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Murska Sobota - Družba Mura in partnerji je v letošnjem tretjem četrtletju poslovala uspešno in presega vse z načrtom postavljene cilje, ocenjuje predsednik poslovodstva družbe Milan Mörec. V tretjem trimesečju so ustvarili 7,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in skoraj 700.000 evrov čistega dobičkam, poroča STA.

Družbo Mura in partnerji je konec avgusta od matične družbe Mura, ki je v stečajnem postopku, za izklicno ceno 9,65 milijona evrov kupilo podjetje Aha Moda. Ker pa konec septembra prenos lastništva na novega lastnika še ni bil izveden, je poročilo o četrtletnem poslovanju v svojem rednem poročilu na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve objavila družba Mura v stečaju.

Družba Mura in partnerji, ki je konec septembra zaposlovala 1499 sodelavcev, je na domačem trgu ustvarila 9,3 odstotka celotnih prihodkov z naslova prodaje lastnih blagovnih znamk, šivanja po meri, prodaje proizvodnih zmogljivosti ter drugih storitev.

Kar 6,53 milijona evrov prodaje pa so ustvarili na področju tako imenovanih mednarodnih kooperacij - za priznane tuje kupce izdelujejo konfekcijo visokega cenovnega razreda, opravljajo storitve razvoja, logistike itd. Tako opravljajo proizvodne storitve že za okrog 40 poslovnih partnerjev. S prodajo izdelkov lastnih blagovnih znamk so medtem v izvozu ustvarili le slabega pol milijona evrov prihodkov.