Na sejem po nemške investitorje in turiste

Na Bavarskem bodo predstavili tržno najzanimivejše slovenske projekte.

Objavljeno
05. oktober 2012 22.35
mpi*zidanica
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Ljubljana – Danes se bo osem slovenskih projektov predstavilo na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real v Münchnu. Slovenija se bo predstavila tudi kot zanimiva investicijska destinacija za nemške podjetnike in turiste.

V sodelovanju Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti), predstavništva Slovenske turistične organizacije v Nemčiji in regije Posavje želijo s predstavitvijo med 8. in 10. oktobrom na Bavarskem opozoriti na prizadevanja Slovenije za tuja vlaganja v perspektivne dejavnosti. Predstavljena bo gradnja logističnega centra na 10. evropskem koridorju, ki s strateško lego ob avtocestni povezavi med Ljubljano in Zagrebom omogoča razvoj regije širokega dosega. Poseben poudarek pa bo namenjen predstavitvi turističnega potenciala Posavja, tudi turističnemu nišnemu produktu zidanic.

Japti bo predstavil možnosti vlaganja v projekt odgovornega turizma SiPark, projekt stanovanjske četrti na zelenem obrobju Ljubljane Črnuški bajer in projekt poslovnega parka Tris Kanižarica. Poleg teh se bodo predstavili še poslovni objekt HS TPLJ na lokaciji Tehnološkega parka Ljubljana, gradnja poslovne stavbe Lingam Tower, projekt Morje – Fram, Poslovni park Podrečje in Stari Slavnik – Koper. »Nemčija, četrta največja partnerica Slovenije na področju tujih investicij, in posebno Bavarska sta za Slovenijo zelo pomembni tudi na področju trgovinske izmenjave, zato je nujno, da se slovensko gospodarstvo tu čim bolj promovira s konkretnimi investicijskimi projekti,« pravi Matej Skočir, vodja oddelka za neposredne tuje investicije Invest Slovenia pri Japtiju.

Priložnosti tudi v Turčiji

Slovensko gospodarstvo bo prav tako prihodnji teden iskalo priložnosti še v Turčiji. Na pot v Istanbul odhaja delegacija 37 slovenskih podjetij, ki bo spremljala ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava na obisku pri turškem ministru za gospodarstvo Mehmetu Zaferju Çağlayanu. Ta država je pomembna gospodarska partnerica Slovenije, saj se tako izvoz kot uvoz zadnja tri leta povečujeta, priložnosti za poslovno sodelovanje slovenskih podjetij pa se pojavljajo v vseh gospodarskih sektorjih. Lani je bila rast turškega BDP zavidljivih 8,6 odstotka.