Z Bobom napovedujejo najcenejše telefoniranje

Operater Simobil bo bo ponudil nov paket mobilne telefonije.

Objavljeno
07. november 2011 17.09
Posodobljeno
07. november 2011 17.09
Matjaž Ropret, gospodarstvo
Matjaž Ropret, gospodarstvo

Ljubljana – Na slovenskem trgu mobilne telefonije je nov ponudnik storitev. Drugi največji operater Simobil je namreč zagnal nizkocenovno znamko Bob, o kateri trdijo, da bo ponujala najcenejše klice in druge storitve.

Vito Gosar iz Simobilovega produktnega marketinga je pojasnil, da novih paketov niso ponudili pod sedanjo Simobilovo znamko, ker gre za novega ponudnika in koncept, ki se je drugod (v Avstriji) že izkazal za uspešnega. »Zagotovo bo Bob prevzel nekaj uporabnikov tudi Simobilu, toda pričakujemo, da se bo večina cenovno občutljivih uporabnikov mobilne telefonije, ki so zdaj razpršeni pri več ponudnikih, skoncentrirala pri Bobu,« je še menil Gosar.

Novi ponudnik bo uporabljal Simobilovo omrežje, imel bo klicno številko 068, vendar ne bo deloval kot samostojno podjetje, temveč le kot tržna znamka. Uporabnikom pri tem ponudniku ne bo treba sklepati vezav, posledica nizkih cen pa bosta tudi manj ugoden minutni obračunski interval in plačljiv klicni center. V Simobilu so prepričani, da je še prostor za nove ponudnike, ki nagovarjajo natančno določene ciljne skupine uporabnikov.