Nadzornikom Petrola predseduje Nada Drobne Popovič

Leto 2016 je bilo po besedah predsednika uprave Petrola Tomaža Berločnika najboljše v zgodovini družbe.

Objavljeno
21. april 2017 09.32
vvo/podjetja, stavbe, poslovni prostori
Š. P., STA
Š. P., STA
Ljubljana − Pred kratkim imenovani člani novega nadzornega sveta Petrola so se v četrtek sestali na ustanovni seji. Za svojo predsednico so izvolili Nado Drobne Popovič, za njenega namestnika pa Saša Bergerja, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola.

Delničarji Petrola so nov nadzorni svet za prihodnja štiri leta imenovali na skupščini 10. aprila. V njem tudi v novem mandatu ostajata Igo Gruden iz Družbe za upravljanje terjatve bank in Mladen Kaliterna iz družbe Perspektiva, ostale štiri predstavnike kapitala pa so zamenjali odvetnik iz Ljubljane Sergej Gorjup, Sašo Berger iz družbe S&T Slovenija, Nada Drobne Popovič iz Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Metod Podkrižnik iz Feršpeda.

Štiriletni mandat so nastopili 11. aprila, razen Kaliterna, ki se mu sedanji mandat izteče šele 15. julija.

Člani nadzornega sveta, ki jih imenujejo delavci, ostajajo v obstoječi sestavi. Svet delavcev Petrola je namreč januarja za nadzornike s strani delavcev imenoval Zorana Gračnerja, Alena Mihelčiča in Roberta Ravnikarja. Novi štiriletni mandat so nastopili 22. februarja.

Delničarji so na skupščini soglašali tudi s predlogom SDH, naj se za dividende nameni celoten lanski bilančni dobiček. Ta znaša 28,86 milijona evrov, dividenda pa je določena v višini 14 evrov bruto na delnico, kar je 1,40 evra več kot lani.

Leto 2016 je bilo po besedah predsednika uprave Petrola Tomaža Berločnika najboljše v zgodovini družbe. Skupina Petrol je ustvarila 72,7 milijona evrov čistega dobička, kar je 11 odstotkov več kot v letu 2015. Prihodki od prodaje so se povečali za en odstotek na 3,9 milijarde evrov. »Postajamo res zdrava družba in imamo veliko priložnosti za nove večje prevzeme,« je dejal na skupščini.