Nagrajeni dostava sendvičev, ekovrtovi in dobrodelnost

V projektu Reinovator so izbrali inovativne projekte, ki ustvarjajo nova delovna mesta, skrbijo za samooskrbo in dobrodelnost.

Objavljeno
22. november 2013 16.51
Reinovator
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Zavod Viva, zavod za boljše življenje v Sloveniji, ki dejavno išče in spodbuja nove poti na temeljnih življenjskih področjih je v okviru projekta Reinovator ob podpori podjetij Bisnode Slovenija, Pošte Slovenija, podjetja Studio Moderna in CEED Slovenija oblikoval razpis, ki spodbuja razvoj strateških partnerstev na treh izzivih: zmanjševanje brezposelnosti, dvig samooskrbe s hrano in spodbujanje aktivnega državljanstva z informacijskimi tehnologijami.

Ob zaključku prve sezone Reinovatorja so izbrali devet projektov in tri, ki so v triminutnih pitchih najbolj prepričali žirijo, tudi nagradili. Skupaj so jih nagradili in podprli z nagradami v vrednosti 10.000 evrov, zmagovalcem je čestitala tudi predsednica vlade Alenka Bratušek.

Za ustvarjanje trajnostnih delovnih mest s socialnim podjetništvom so priznanje podelili iniciativi LokalPatriot, ki s poslovnim modelom prodaje in dostave sendvičev iz lokalno pridelanih sestavin omogoča delovna mesta za mlade.

Inštitutu za trajnostni razvoj, ki z inovativnim modelom praktičnega pouka na ekovrtovih v vrtcih in šolah širi poznavanje prednosti ekološke pridelave hrane, so podelili priznanje za povečanje samooskrbe s hrano v Sloveniji,

Zavodu Zaokroži, ki omogoča transparentno doniranje ob vsakem nakupu z inovativno e-storitvijo po načelu zaokroži za dobrodelnost, pa za inovativno uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije kot orodja aktivnega državljanstva.

Sicer so na dogodkih z namenom, ki jih je Zavod Viva letos pripravil po vsej Sloveniji, povezali iniciative osnovane na neprofitnih temeljih (nevladne organizacije, zadruge, socialna podjetja) s korporativnim gospodarstvom, strokovnjaki in mediji.