Naj finančnik Matjaž Rakovec

Na sejmu Kapital so ugotovili, da je prihodnost Slovenije svetla, vendar bo treba speljati nujne reforme.

Objavljeno
24. april 2013 17.51
Nejc Gole, gospodarstvo
Nejc Gole, gospodarstvo

Ljubljana − Po izboru revije Kapital in 50 menedžerjev je naj finančnik v Sloveniji postal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, naj direktor je postal generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, naj podjetje pa novomeška Krka.

Pred podelitvijo nagrad je na sejmu Kapital potekala tudi okrogla miza, na kateri so udeleženci ugotovili, da je prihodnost Slovenije svetla, vendar bo treba speljati nujne reforme. Po mnenju predsednika uprave banke UniCredit Stefana Vavtija bo kriza trajala še nekaj let, iz nje pa bomo izšli korak za korakom. Spomnil je, da finančni minister Uroš Čufer trenutno v ZDA preverja interes za nakup slovenskih obvzenic. »V ZDA so vlagatelji malo bolj pozitivni, a tudi če se bo minister vrnil s 'polnimi kufri', bo s tem le kupil nekaj mesecev časa,« je dejal in dodal, da bo treba »spraviti v življenje« reforme, o katerih govorimo zadnja leta.

Slovenijo čaka svetla prihodnost, je ocenil član uprave NLB Nima Motazed, ki je poudaril nujnost po čim hitrejšem zagonu slabe banke. Da slika ni tako slaba, kot se kaže, je menil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec: »Obeta se nam privatizacija, kar je javnost sprejela. Ne govori se več o državnem zlatu.« Država se je po mnenju Rakovca v Zavarovalnici Triglav izkazala kot dober lastnik, kar dokazujejo dobri rezultati zavarovalnice. Sicer pa je po njegovem mnenju največja slovenska zavarovalnica lahko uspešna ne glede na lastnika, le da bo ta podpiral razvoj zavarovalnice.