Najboljši odnos do strank v zasebnem zdravstvu

Na dnu raziskave mednarodne organizacije ICERTIAS so pristale energetske storitve, trgovina z oblačili ter bančništvo.

Objavljeno
06. oktober 2015 15.54
Fluorescentno, moda, mesto, BTC, obleke, City Park
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana − Raziskava mednarodne organizacije za certifikacijo ICERTIAS − International Certification Association je pokazala, da imajo po mnenju slovenskih državljanov najboljši odnos do strank v zasebnem zdravstvu.

Sledijo telekomunikacije, trgovina na drobno s tehnično opremo, elektroniko, belo tehniko ipd., področje avto-moto (npr. servisi za vozila, poprodajne storitve, prijaznost in ustrežljivost ob nakupu vozila ipd.), trgovina na drobno − predvsem s prehranskimi izdelki in izdelki široke potrošnje, gostinske storitve (kavarne, restavracije, hoteli ipd.), zavarovalnice. Kot zadnje tri so anketiranci izbrali energetske storitve, trgovino na drobno z oblačili, obutvijo ipd. ter bančništvo.

Na vprašanje Ali menite, da je danes v Sloveniji ustrežljivost podjetij do njihovih kupcev oziroma strank na višji ali nižji ravni kot pred petimi leti? je 48,8 odstotkaanketirancev izbralo odgovor Danes je ustrežljivost boljša oziroma na višji ravni kot pred petimi leti. Da je danes odnos podjetij slabši, meni 27,9 odstotka anketirancev, medtem ko 23,3 odstotka anketirancev stanje vidi enako kot pred petimi leti.

Poleg tega vprašani v raziskavi ICERTIAS Customers' Friend (Potrošnikovi prijatelji) menijo, da imajo najboljši odnos do svojih strank, še posebej ko gre za reklamacije, reševanje pritožb glede kakovosti izdelkov ipd., za servisno podporo, dodatna izobraževanja o tem, kako izdelek najbolje uporabljati, za promocijo, ki ni zavajajoča, in za pravilno ter točno deklariranje izdelkov idr., proizvajalci visokotehnoloških izdelkov (mobiteli, prenosni računalniki, računalniki ipd.). Sledijo jim proizvajalci hrane, bele tehnike, avtomobilov, nato oblačil, pohištva in tako naprej. Najmanj glasov so dobili proizvajalci obutve, pijač in hišnih kemikalij.