Napovedanih več dražb premoženja družbe Prevent Gradnje v stečaju

Skupna izklicna cena vseh nepremičnim znaša dobrih 1,5 milijona evrov.

Objavljeno
28. september 2013 11.55
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Ljubljana - Stečajna upraviteljica slovenjgraškega podjetja Prevent Gradnje v stečaju Ermina Bajuk je za 6. november napovedala več ločenih javnih dražb premoženja družbe. Skupna izklicna cena vseh nepremičnim znaša dobrih 1,5 milijona evrov. Javne dražbe z možnostjo zviševanja cen bodo potekale v Ljubljani.

Kot je razvidno iz objav na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve, bo na javni dražbi naprodaj več parcel na območju Koroških vrat v Mariboru, za katere je določena skupna izklicna cena 550.000 evrov.

Nedokončani večstanovanjski objekt v Ulici Heroja Šlandra v Mariboru bo prav tako naprodaj po izklicni ceni 550.000 evrov. Poleg omenjenih bo stečajna upraviteljica 6. novembra na javnih dražbah prodajala še poslovne prostore in nekaj manjših zemljišč.

Prevent Gradnje, ena od družb nekdanjega sistema Prevent, je v stečaju od 3. decembra lani, upniki pa so v postopku prijavili za 8,3 milijona evrov terjatev. Od tega je stečajna upraviteljica Bajukova priznala za 2,9 milijona evrov terjatev, pogojno je priznala terjatve v skupni višini 2,7 milijona, prerekala pa terjatvam v višini 2,7 milijona evrov.

Največji upniki so Abanka Vipa, družba Empirej in Univerzitetni klinični center Maribor. Slednji je prijavil skupno za dobrih 610.000 evrov terjatev, ki jih ima zavarovane z ločitveno pravico na 38 nepremičninah v Bistrici pri Limbušu in Mariboru, upraviteljica pa je ločitveno pravico priznala.