Naprodaj skoraj 99-odstotni delež Litostroja Ravne

Litostroj Ravne je v prisilni poravnavi od 11. februarja 2014.

Objavljeno
23. september 2015 19.05
ipr*Litostroj Ravne
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), Uroš Križanec in podjetje Comark so se odločili za prodajo večinskega deleža v družbi Litostroj Ravne. V skupnem prodajnem postopku je na voljo 98,7-odstotni delež, je razvidno iz poziva za izkaz interesa za nakup, ki so ga danes objavili v DUTB.

Za ekskluzivnega finančnega svetovalca v prodajnem postopku so imenovali družbo za cenitve in finančno svetovanje KF Finance, na katero se lahko obrnejo zainteresirani, ki želijo dobiti podrobne informacije o prodaji. Njene časovnice ob tem niso navedli, piše STA.

DUTB ima v lasti 88,67-odstotni delež Litostroja Ravne, Križanec 6,32-odstotnega, družba Comark pa 3,70-odstotnega.

Litostroj Ravne proizvaja visoko kakovostne industrijske hidravlične in mehanske stiskalnice, zagotavljajo pa tudi obnove, nadgradnje, povečanje produktivnosti in druge s tem povezane storitve za vse vrste stiskalnic in industrijske linije za prešanje, ki so jih proizvedli sami oz. od drugih proizvajalcev, so pojasnili v DUTB.

Litostroj Ravne je v prisilni poravnavi od 11. februarja 2014. Slovenjgraško sodišče je istega leta potrdilo prisilno poravnavo, potem ko je za 1,6 milijona evrov terjatev v kapital pretvorilo deset upnikov, med njimi je bila največja Abanka. Ta je svoje terjatve in lastniški delež nato prenesla na DUTB, ki ni nameravala ostati dolgoročna lastnica.