Naprodaj za 3,6 milijona premoženja zasavskega gradbinca

Leto dni po stečaju gradbinca iz Trbovelj: javne dražbe za Čebelico, Senožeti in K5.

Objavljeno
08. november 2011 17.42
Posodobljeno
08. november 2011 18.15
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje
Trbovlje – Slabo leto po stečaju gradbenega podjetja Zasavje Trbovlje bo na predlog stečajne upraviteljice Ksenije Toplikar Zorn naprodaj za 3,6 milijona evrov nepremičnega premoženja tega stečajnega dolžnika. Doslej je Toplikarjevi s prodajo osnovnih sredstev uspelo iztržiti malo manj kot 170 tisočakov.

Na javnih dražbah bodo naprodaj stanovanjski objekt Čebelica na Dunajski 185 v Ljubljani, stanovanjski kompleks Senožeti in zemljišče v Trbovljah. Zemljišče v Mednem, na katerem je stečajni dolžnik SGP Zasavje načrtoval stanovanjsko gradnjo (varovana stanovanja) in zanj odštel 2,5 milijona evrov, še čaka na sklep sodišča. Toplikarjeva se bo verjetno kmalu odločila najti kupca tudi za avtopark, samski dom, upravno zgradbo in za železokrivnico. Zaradi razveljavitev v zemljiški knjigi in izbrisa hipotek je bilo v času stečaja vloženih šestnajst tožb, z nekaterimi toženimi strankami pa sklenjene zunajsodne poravnave, ki so v stečajno maso prinesle dodatnih 18.600 evrov. Vseh prihodkov je bilo v tem času za dobrih 200 tisočakov, odhodkov pa približno za polovico tega zneska.

V ljubljanski Čebelici je naprodaj sedem stanovanj v skupni izmeri dobrih 400 kvadratnih metrov s pripadajočimi parkirišči ter shrambami. Cena posamezne enote se suče od 135 do 250 tisočakov; skupna izhodiščna cena pa znaša 1,3 milijona evrov. Posebej bo naprodaj še deset parkirnih prostorov po izhodiščni ceni od 7 do 15 tisočakov. Senožeti, ki jih sestavlja šest stanovanjskih dvojčkov in en samostojni objekt, zgrajeni do četrte gradbene faze, so naprodaj za 1,4 milijona evrov, ločitveni upnik je NLB.

Za izklicno ceno 808 tisočakov je naprodaj še K5, dobro zasnovana, na pet milijonov evrov ocenjena, a nikoli zgrajena stanovanjska soseska. Hipotekarna upnika sta Poštna banka Slovenije in trboveljski Omnikom, ki sta tik pred stečajem družbi s 130 zaposlenimi omogočila kredit za nakup zemljišča oziroma posodila denar za plače.