Nepremičnine Svee že šestič naprodaj

Izklicna cena je 473.792 evrov, kar je 45 odstotkov manj od ocenjene likvidacijske vrednosti.

Objavljeno
17. maj 2017 18.37
pma*Svea Zagorje v stečaju
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Zagorje ob Savi – Stečajni upravitelj družbe Svea Tomaž Kos bo že šestič skušal prodati upravno stavbo s pisarniško opremo, levo stran proizvodnega kompleksa ter stroje in opremo lakirnice. Za upravno stavbo je Kos tokrat izklicno ceno določil v višini 473.792 evrov, kar je 45 odstotkov manj od ocenjene likvidacijske vrednosti.

Rok za zbiranje zavezujočih ponudb se bo iztekel 17. julija. Upravna stavba družbe Seva je poslovni objekt, v njegovem pritličju je trgovina z razstavnim salonom, v prvi in drugi etaži pa so opremljeni pisarniški prostor, skupne uporabne površine 1574 kvadratnih metrov, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Ajpesa.

Za levo stran proizvodnega kompleksa velikosti 28.328 kvadratnih metrov ter proizvodne stroje in opremo je Kos izklicno ceno postavil pri 1,5 milijona evrov. Tudi ta cena je 45 odstotkov nižja od ocenjene likvidacijske vrednosti.

Izhodišča cena za stroje in opremo lakirnice pa znaša 16.828 evrov, kar je petino manj od ocenjene likvidacijske vrednosti. Rok za zbiranje ponudb se bo prav tako iztekel sredi julija.

Družba Svea, ki je 65 let izdelovala kuhinje, je šla v stečaj decembra leta 2013. V stečaju pa je bilo priznanih za nekaj manj kot 16 milijonov evrov terjatev, od tega 11,6 milijona evrov zavarovanih in 1,5 milijona evrov prednostnih.