Nevio Pucer še na čelu Vinakopra

Gregor Veselko ne bo novi predsednik uprave. Sestanek so nadzorniki Vinakoper izpeljali na skrivni lokaciji.

Objavljeno
13. september 2012 21.40
*grca*Prenovljena polnilna linija v Vinakopru.
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper - Kljub govoricam, da naj bi na seji nadzornega sveta Vinakoper zamenjali Nevia Pucerja, sedanjega predsednika uprave enega največjih in doslej najuspešnejših slovenskih kletarjev, se to ni zgodilo. Zamenjava prvega moža Vinakopra ni bila niti na dnevnem redu niti tega ni nihče zahteval.

Po informacijah, ki so nam jih potrdili neuradni, vendar dobro obveščeni viri, naj bi si zamenjave Nevia Pucerja najbolj želel Gregor Veselko, bivši predsednik uprave Luke Koper, sicer predsednik nadzornega sveta Vinakoper. V sredo zjutraj je po informacijah TV Slovenija in našega neuradnega vira z Istrabenza v Luko Koper prišla elektronska pošta, v kateri uprava Istrabenza napoveduje podporo pri imenovanju Gregorja Veselka (komaj razrešenega v Luki) na čelo Vinakopra.

Ko je ta informacija že čez nekaj ur pricurljala v koprsko javnost, smo Gregorja Veselka povprašali, ali držijo navedbe, da namerava nadzorni svet posegati v upravo Luke Koper. Veselko je odločno in jasno zatrdil, da tega ni na dnevnem redu in da kaj takega nikoli ne bi dopustil: »Nasprotno, dokler bom jaz predsednik nadzornega sveta, se bom zavzemal, da Nevio Pucer ostane v upravi in ne bom pristal na njegovo zamenjavo. Prav tako se bom zavzemal, da družba ohrani tako lastništvo, ki bo jamčila dolgoročen obstoj Vinakopra v tem prostoru.« Informacije je označil kot posledico obračunavanja z njim.

Ko smo danes poklicali Rudija Grbca, predsednika uprave Istrabenz, d. d., ta ni zanikal v javnosti objavljenih navedb o njegovem sporočilu upravi Luke Koper. Dejal je, da teh informacij ne bo komentiral in na naše začudenje pojasnil, da nikakor ne more sprejeti logike, da bo komentiral (ali zanikal) vsako informacijo, ki se bo pojavila v javnosti. Po njegovem mnenju morajo tudi v primeru obveščanja veljati določene zakonitosti in če nekdo zlorabi zaupanje v določenem poslovnem odnosu, je že to zadosten razlog, da ima pravico, da zadeve ne komentira.

Danes so štirje nadzorniki in uprava Vinakopra izpeljali sestanek na skrivni lokaciji, ker so želeli imeti mir pred novinarji. Zvedeli smo, da so obravnavali vrsto strateško pomembnih vprašanj o razvoju družbe. O tem, kaj narediti z lastništvom Vinakoper (in izraženo željo dveh slovenskih podjetnikov o nakupu Vinakopra), pa bodo odločitve sprejemali lastniki.