Nigrad spet z začasnim vodstvom

Mariborsko komunalno podjetje 14. septembra dobi novo začasno vodstvo, saj je dosedanje odstopilo.

Objavljeno
04. september 2014 14.15
Ba. Pa., gospodarstvo; STA
Ba. Pa., gospodarstvo; STA
Maribor − Mariborsko komunalno podjetje Nigrad bo 14. septembra spet dobilo novo začasno vodstvo. Potem ko je prvi dan avgusta z mesta direktorja odstopil Vladimir Krajcer in ga je na tem položaju začasno nasledil dotedanji prvi nadzornik Iztok Fras, je zdaj odstopno izjavo podal še slednji. Fras odstopa tudi s funkcij direktorja hčerinskih družb.

Kot so danes sporočili iz Nigrada, se bo nadzorni svet podjetja sestal prihodnji teden, na seji pa bo med drugim obravnaval odstopno izjavo in imenoval novega začasnega direktorja, medtem ko bodo direktorji hčerinskih podjetij imenovani naknadno. Sicer pa bo razpis za novega direktorja Nigrada objavljen v drugi polovici septembra.

Zakaj se je Fras odločil za odstop, v Nigradu niso pojasnili, je pa imel v zadnjem času poleg rednih aktivnosti precej dela tudi kot direktor hčerinske družbe Nipa, ki si je neuspešno prizadevala za najem Športnega centra Pohorje. Ta teden je Nipa sicer oddala tudi nezavezujočo ponudbo za nakup propadajočega mariborskega turističnega ponudnika, kjer pa je v zadnjem trenutku dobila konkurenta.

Prav posli v zvezi z reševanjem ŠC Pohorje so odnesli tudi Krajcerja, ki se je za umik odločil le nekaj mesecev po imenovanju konec lanskega leta. Za takšen korak naj bi se odločil zaradi medijskega pritiska, ki je bil med drugim posledica spornega razpisa za delovno mesto svetovalca poslovodstva.

Krajcer se je sredi poletja znašel na udaru medijev, potem ko so na spletni strani Nigrada objavili prosto delovno mesto svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in licencami športnih zvez UEFA in FIFA. Razpis naj bi bil prirejen za Mirana Ferka, ki je bil doslej zaposlen kot vodja športnega turizma v Športnem centru Pohorje.