Novi lastnik prenavlja Golte

Hotel zaradi prenove zaprt do julija, za apartmajsko naselja še dva milijona evrov.

Objavljeno
12. maj 2017 11.26
Golte
Brane Piano
Brane Piano

Ljubljana, Mozirje − Podjetje Sicom Invest v lasti Sandija Brezovnika, ki je februarja postalo večinski lastnik letovišča Golte, se je takoj lotilo obsežnih sprememb.

»Poleg obnovitvenih del, ki že potekajo in bodo trajala do 30. junija, smo se lotili tudi sprememb, ki bodo pozitivno vplivale na razvoj tehnične, storitvene in marketinške plati letovišča,« pravi direktor Sicom Investa Samo Krivic.

Na Golteh sicer ostaja dosedanji direktor Ernest Kovač, ki pa mu bodo v upravo dodali prokurista. Eden izmed razlogov so najverjetneje tudi ugotovitve o nedokončanem apartmajskem naselju, saj se je pokazalo neskladje med izvedenimi deli in projektno dokumentacijo, kar je začetek gradbenih del odložilo za mesec dni.

»Trenutno je v pripravi dokumentacija, ki bo povzela obstoječe stanje, nadzorni svet pa je začasno za to predvidel dva milijona evrov. Dokončanje investicije bo vodil poseben projektni menedžer,« pojasnjuje Krivic.

Hotel na Mozirski planini je že zaprt in sprejema samo dnevne obiskovalce, prenočišča in druga ponudba za pohodnike in kolesarje pa so na voljo v bližnji Mozirski koči. Tako bo ostalo do 1. julija, ko bodo hotel obnovili in informacijsko posodobili.

Kadrovske spremembe

O konkretnih kadrovskih spremembah Krivic ne govori, potrjuje pa, da so nekaj kadrovskih sprememb že izvedli, a večino zaradi odpovedi delavcev in običajnega zmanjšanja po zimski sezoni. Obenem Krivic napoveduje kadrovske okrepitve pri trženju in vodenju hotela.

Medtem ko na Golteh že menjujejo informacijske table za obiskovalce, se na večje investicije še pripravljajo. Z njimi bodo poskušali povečati obisk v poletni sezoni, medtem ko bodo investicije v zimsko ponudbo moral počakati na finančno sanacijo Golt in odpravo ovir z dovoljenji za gradnjo žičniških naprav, pri čemer Krivic pričakuje državno pomoč. Da bi tudi poleti imeli na Golteh večji obisk, se bodo poskušali za sodelovanje dogovoriti s turističnimi ponudniki v bližini, kot so Mozirski Gaj, Logarska dolina, Terme Topolšica in gostinci.

Sicom Invest je februarja podjetje Golte dokapitaliziral s 450.000 evri, od tega 200.000 v denarju in 500.000 evrov s stvarnim vložkom, s tem pa je postal skoraj 77-odstotni lastnik Golt.