Novi nadzorniki Triglava

Danes začenja »nadzorniški pohod« nov nadzorni svet Zavarovalnice Triglav, ki ga vodi Igor Stebernak.

Objavljeno
12. junij 2017 20.23
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana – V novi sestavi nadzornikov Zavarovalnice Triglav, ki bodo danes začeli nov mandat, je nekaj novih imen, a tudi nekaj preizkušenih zavarovalničarjev. Med slednje gotovo spada Milan Tomaževič, ki je Triglav pred petnajstimi leti tudi vodil, potem ko je mesto predsednice uprave zapustila legendarna prva dama Triglava Nada Klemenčič. Poleg Tomaževiča so delničarji za nadzornike imenovali še dva bančnika, Andreja Andoljška, predsednika uprave Gorenjske banke, in Natašo Damjanovič, izvršno direktorico Abanke, ter pravnika v SDH Žiga Škerjanca.

Od dosedanjih nadzornikov je ostal dr. Mario Gobba, mednarodni svetovalec, a tudi Igor Stebernak, ki je zadnje leto vodil NS Triglava, potem ko je pred letom dni zamenjal Mateja Runjaka. Tudi zdaj ni dvoma: predsednik NS Triglava je še naprej Igor Stebernak. V NS Triglava ostajajo predstavniki zaposlenih: Ivan Sotošek, Boštjan Molan in Peter Celar.

Kdaj bi se lahko prvič sestal prenovljeni NS, očitno še ni določeno, formalno pa je tako, da »se mora NS Triglava sestati najmanj enkrat v četrtletju, po potrebi pa tudi pogosteje«, so odgovorili iz Triglava. Včeraj so štiriletni mandat nadzornikov končali Rajko Stanković, Dubravko Štimac, Gregor Kastelic in Matija Blažič.