Novi šef Dinersa je Igor Žabot

Nadzorniki družbe Erste Card so vendarle imenovali novo vodstvo v Sloveniji.

Objavljeno
15. september 2014 17.11
Slovenija, Ljubljana, 05.06.2012 - Diners Club. Foto: Leon VIDIC/DELO
M. B., gospodarstvo
M. B., gospodarstvo

Novi predsednik poslovodstva Erste Card v Sloveniji je Igor Žabot, so sporočili iz tega podjetja. Nasledil je Mladena Mirka Tepuša, ki je podjetje iz Hrvaške vodil od njegove ustanovitve pred več kot letom dni, v njem pa ostaja kot član poslovodstva.

Potem ko je Banka Slovenije lani maja odvzela dovoljenje za poslovanje tedanjega Diners Cluba v lasti Tomaža Lovšeta zaradi očitkov o neplačanih obveznostih do trgovcev in je franšizodajalec licenco za izdajanje Diners Club kartice predal hrvaškemu Erste Cardu, so ti na položaj vodilnega v slovenskem podjetju imenovali Tepuša, ki naj bi delo opravljal začasno.

Maja letos je bil objavljen razpis, v katerem so iskali novega šefa Dinersa pri nas. Takrat so zapisali, da z javnim pozivom kandidatom »hočejo pokazati preglednost poslovanja in dati možnost vsem, ki izpolnjujejo razpisne pogoje«. Zdaj, štiri mesece po poteku razpisa je novi predsednik poslovodstva imenovan, v tem času pa na Dinersu niso hoteli komentirati postopka. Konec julija so na naša vprašanja odgovorili le, da bo novo vodstvo predvidoma imenovano konec avgusta.

Žabot je poslovno pot začel v mednarodni finančno-svetovalni hiši KPMG, leta 2006 se je zaposlil v Studiu Moderna Group kot regionalni izvršni direktor, nekaj časa je bil tudi član uprave Studia Moderna Hrvatska.

Erste Card je do zdaj izdal več kot 51.000 kartic, kartico sprejema več kot 14.500 prodajnih mest, na katerih je bilo opravljenih že več kot 1,4 milijona transakcij v skupni vrednosti več kot 99 milijonov evrov.