Ob polletju Radenska povečala dobiček

Na tujih trgih je Radenska najbolj povečala prodajo na trgih Kosova in Severne Amerike (ZDA in Kanada).

Objavljeno
08. september 2014 14.21
fortic/radenci
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Radenci − Družba Radenska je v letošnjem prvem polletju prodala skoraj 48 milijonov litrov vseh pijač in ustvarila 14,5 milijona evrov prihodkov. Za dobrih šest odstotkov se je povečal dobiček iz poslovanja, normalizirani čisti dobiček pa znaša 2,65 milijona evrov, kar je 125 odstotkov več kot v istem obdobju lani, so sporočili iz Radenske.

Na tujih trgih je Radenska najbolj povečala prodajo na trgih Kosova in Severne Amerike (ZDA in Kanada). To pomeni, da kljub zaostrenim razmeram na domačem in nekaterih ključnih tujih trgih Radenska izpolnjuje plansko postavljene cilje.

Radenska Classic z odliko prestala test v avstrijski študiji


Pred dnevi je avstrijska okoljska organizacija Global 2000 objavila rezultate analize blagovnih znamk naravne mineralne vode, ki se prodajajo na avstrijskem trgu. Analize je izvedel avstrijski Zvezni urad za okolje, v študijo pa je bilo vključeno 21 različnih naravnih mineralnih voda, ena izmed njih je bila tudi naravna mineralna voda Radenska Classic Kraljevi vrelec iz Radenske. Test je uspešno prestala, saj v njej ni bilo določenih nobenih pesticidov in drugih onesnaževalcev. Kar pa ne velja za šest izmed 21 analiziranih naravnih mineralnih voda, v katerih so našli metabolite pesticidov, sledove sladil oziroma v eni celo sestavino sredstva za pomivanje posode. Organizacija Global 2000 sicer potrjuje, da vode, pri katerih so določili omenjene onesnaževalce, ne predstavljajo tveganja za zdravje, rezultati analize pa nakazujejo na to, da je originalna čistost ogrožena zaradi trenutne kmetijske politike in drugih vrst onesnaženja okolja. Rezultati analize Radenska Classic so dokaz za to, da se črpa iz velikih globin, kjer je pred kakršnokoli možnostjo onesnaženja zaščitena z neprepustnimi glinenimi plastmi, s čimer se zagotavlja originalna čistost, so v Radenski komentirali rezultate.