Odelo Slovenija zaposluje sto na uro

V preboldski družbi v nemški lasti že 900 zaposlenih.

Objavljeno
29. avgust 2013 14.18
Odelo
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje

Prebold – Doslej do medijev razmeroma zadržano podjetje Odelo, ki je proizvodnjo pred osmimi leti vzpostavilo na območju opuščene tekstilne tovarne, izdeluje zadnje luči, tretje zavorne luči in smernike za avtomobile najvišjega razreda. Skupina ima v Nemčiji in Sloveniji pet obratov s 1600 zaposlenimi, z 900 delavci pa je slovenska tovarna njihova največja.

Podjetje je leta 1935 ustanovil Alfred Schefenacker v nemškem Esslingenu, leta 2008 pa so se preimenovali v Odelo. Predlani je družbo kupila Bayraktarlar Holding A. S. s sedežem v Istanbulu, ki je eden vodilnih proizvajalcev avtomobilskih luči v Turčiji. V Preboldu izdelujejo konstrukcijsko zahtevne in napredne luči za avtomobile znamk mercedes, audi, volkswagen, bmw, porsche, bentley, ferrari, rolls-royce in druge. Da je obseg proizvodnje velikanski, kaže tudi podatek, da si Odelo Slovenija letos obeta kar 124 milijonov evrov prihodkov, do leta 2015 pa se želi prav njihovo podjetje v Sloveniji v svoji panogi povzpeti med najboljša proizvodna podjetja na svetu.

Zdaj je Odelo Slovenija med sto podjetji iz avtomobilske industrije prejelo tudi prestižno evropsko nagrado Automotive Lean Production Award 2013 za najboljšega proizvajalca v kategoriji mednarodnih srednje velikih podjetij, ki jo podeljuje revija Automobil Produktion. Generalni izvršni direktor skupine Odelo Klaus Holeczek za Odelo Slovenija, ki ga vodi Davorin Dobočnik, pravi, da so nagrado dobili prav za uvedbo tako imenovane vitke proizvodnje. To so začeli uvajati takoj ob ustanovitvi podjetja v Sloveniji leta 2005. Holeczek dodaja, da zasnova in organizacija proizvodnje sama zase seveda nista dovolj; k uspešnosti podjetja pripomorejo tudi izbrani in motivirani kadri, dosledno učenje na napakah, odprtost za novosti, izredna prilagodljivost delavcev. V Odelo Slovenija zato ne govorijo le o vitki (»lean«) proizvodnji, ampak kar o vitki kulturi (ali »lean kulturi«) podjetja.

Da je tuje lastništvo oziroma kapital v Sloveniji in s slovenskimi delavci lahko zelo uspešen, se strinja tudi Werner Geiger, direktor podjetja Agamus Consult, ki je nemški reviji svetovalo pri dodelitvi nagrade: »V podjetju Odelo Slovenija so pokazali, kako potekata uspešna uvedba in izvajanje načel vitke proizvodnje. Tovarna v Preboldu sodeluje v naši študiji že od leta 2009.«


Podjetju, ki se danes že uvršča med večje delodajalce v Sloveniji, so ves čas ob strani stali tudi Odelovi strokovnjaki z razvojnih oddelkov v Nemčiji. Prav obojestranska strokovnost in dobro sodelovanje med slovenskimi in nemškimi strokovnjaki so doslej botrovali temu, da projekti za izdelke prispejo v serijsko proizvodnjo zelo hitro in že povsem domišljeni.