Četrtek dan D za prodajo srbskega telekoma

Premier Vučić: "Tudi če ne bi imeli samoupravnega gena, bi rekel, da smo bližje privatizaciji Telekoma".

Objavljeno
09. december 2015 15.10
A. S.
A. S.
Beograd - Predsednik srbske vlade Aleksandar Vučić je danes po poročanju Tanjuga ponovno napovedal, da je odločitev o privatizaciji Telekoma Srbija blizu. Vendar je cena, čeprav je višja kot je bila leta 2011, še vedno nižja od pričakovane.

Vlada se bo jutri še zadnjič pogovarjala s privatizacijskim svetovalcem, francoskim Lazardom, potem pa bo sprejela odločitev, je napovedal Aleksandar Vučić. Ponovil je zadnje dni največkrat ponovljene besede, da bo odločitev najboljša za prebivalce Srbije.

In dodal, da se bo še videlo, ali lahko kakšno ponudbo še popravijo. Potem je, po poročanju Tanjuga, še nekoliko spremenil dosedanje napovedi, saj je izjavil, da je en prijavljeni ponudnik resnejši od drugih - in ne, da je samo ena ponudba resna.

Predsedniku vlade Vučiću se zdi sporno, da so pogledi na privatizacijo Telekoma Srbije različni tudi v sami vladi. "Ta je na tanki črti, da se ponudbo sprejme ali zavrne." In dodal, da ne uporablja pogleda, "po katerem vsi nepoznavalci v Srbiji uživajo v tem, da govorijo, da se je vlada odločila, da bo prodala Telekom, ker ne gre drugače. Pri tem pa ne vedo, da prihodki od morebitne prodaje Telekoma v državnem proračunu sploh niso predvideni."

Aleksandar Vučić je zaključil: "Ekonomsko gledano, tudi če ne bi imeli tega samoupravnega gena, bi rekel, da smo bližje odločitvi, da se Telekom privatizira."