Odstopil Mercatorjev nadzornik Darko Knez

Knez, sicer nekdanji predsednik uprave Konzuma, je poslovanje slovenskega trgovca nadzoroval zadnji dve leti.

Objavljeno
09. junij 2017 12.49
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana – Član nadzornega sveta Mercator Darko Knez je prejšnji četrtek odstopil s položaja, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Mercatorja. Knez, sicer nekdanji predsednik uprave Konzuma, je poslovanje slovenskega trgovca nadzoroval zadnji dve leti, odkar je leta 2014 dobil hrvaškega lastnika Agrokor.

Konec aprila sta odstopila tudi člana Mercatorjevega nadzornega sveta Ante Todorić ter član Ivan Crnjac. V nadzornem svetu Mercatorja tako ostajajo Matej Lahovnik kot namestnik predsednika ter Damir Kuštrak, Ivica Mudrinić, Veljko Tatić, Vesna Stojanović in Matjaž Grošelj kot člani. Da se Knez s položaja nadzornika umika, je časnik Delo pisal že konec maja, kot vzrok pa navedel povezave s podjetjema, ki sta dobavitelja Mercatorja.

Aprila je odstopil tudi dotedanji predsednik uprave Toni Balažič, za novega predsednika uprave pa je bil imenovan Tomislav Čizmić iz sistema Agrokor. Konec maja pa je upravo na podlagi zakona za zaščito Mercatorja dopolnil Gregor Planteu, ki kot izredni član uprave bdi nad Mercatorjevimi posli z Agrokorjem, ki je v postopku zaradi insolventnosti.