Odstopil predsednik nadzornikov Hita

Razlogi za odstop so osebne narave, povezani s preobremenjenostjo in poslovnimi obveznostmi v podjetjih, ki jih vodi.

Objavljeno
18. maj 2017 16.55
acr igralnica
Bl, M., Ba. Pa., STA
Bl, M., Ba. Pa., STA
Ljubljana − Predsednik nadzornega sveta družbe Hit Marino Furlan je podal odstopno izjavo s te funkcije, so danes sporočili iz Hita. Družbi se tako v kratkem obeta imenovanje treh novih nadzornikov, saj se dvema članoma nadzornega sveta junija izteka mandat. Za 19. junij je tako sklicana skupščina, ki se bo ukvarjala tudi s tem vprašanjem.

Kot je Furlan zapisal v odstopni izjavi, ki so jo v družbi Hit prejeli danes, so razlogi za odstop osebne narave, povezani pa so s preobremenjenostjo in poslovnimi obveznostmi v podjetjih, ki jih vodi.

Po nepreverjenih informacijah se je Furlan za potezo odločil tudi zaradi pritiskov lokalne politike, napoveduje pa se zamenjava še vsaj dveh nadzornikov.

Za dividende 1,15 milijona

Furlan bo mandat predsednika in člana nadzornega sveta sklenil z dnem zasedanja skupščine družbe. Prvi mandat člana je začel maja 2011, predsednik nadzornikov pa postal konec marca 2013. Za člana je bil ponovno imenovan maja 2015, za predsednika pa izvoljen junija 2015 in z mandatom do maja 2019, so zapisali v Hitu.

V nadzornem svetu Hita so poleg Furlana še Vasja Medvešček, Simon Bratina in Blaž Aldžić Matiš. Članoma Nadi Drobne Popovič in Miranu Lampretu se bo mandat iztekel 10. junija, Slovenski državni holding pa za nova člana skupščini predlaga Andreja Jernejčiča in Gregorja Bajraktarevića, izhaja iz sklica.

Vodstvo delničarjem v sprejetje predlaga še podelitev razrešnice vodstvu ter predlog, da se od bilančnega dobička za lani v višini 2,96 milijona evrov za dividende nameni 1,15 milijona evrov, preostanek pa se razporedi v druge rezerve. Delničarji naj bi potrdili tudi pogodbo o udeležbi delavcev pri dobičku.