Odstopil tudi nadzornik Sija

Predstavnik države v nadzornem svetu Tomaž Stare je nepreklicno odstopil.

Objavljeno
16. maj 2017 18.09
Maja Grgič
Maja Grgič
Ljubljana – Slovensko industrijo jekla - Sij zapušča vse več imen. V ponedeljek namreč nista odstopila le člana uprave Igor Malevanov in Denis Mancevič, ampak tudi nadzornik Tomaž Stare, ki nam je to potrdil. Odstopil je iz osebnih razlogov, njegov odstop pa menda ni povezan z odhodi v upravi. Bolj podrobnih pojasnil ni hotel dajati.

Stare je v Siju poleg Janka Jenka predstavnik države, ki je četrtinska lastnica družbe, ostalo je v lasti ruske družine Zubitski. Slovenski državni holding bo tako moral na skupščini družbe, ki bo 9. junija, imenovati nadomestnega nadzornika. Tokratna skupščina sicer ni bila predvidena za volilno.

Se je pa včeraj po neuradnih informacijah začela dopisna seja nadzornikov Sija, ki naj bi se končala danes, ko naj bi iz jeklarske družbe tudi sporočili, koga bodo imenovali v upravo. To zdaj od januarja začasno vodi Andrej Zubitski. Neuradno je slišati, da naj bi vodilna mesta zasedli ruski kadri, Zubitski pa bi se vrnil med nadzornike, ki jim je pred prevzemom sedanje funkcije tudi predsedoval. Stare pri izbiri novih članov uprave ne bo več sodeloval.