Oktobra dražba za prodajo Steklarne Rogaška

Interes za nakup rogaške steklarne naj bi izkazalo več potencialnih ponudnikov, neuradno tudi irska družba Waterford.

Objavljeno
04. september 2013 17.56
J. S. S., Delo.si/STA
J. S. S., Delo.si/STA
Ljubljana - Družba KPMG bo skušala v imenu propadlega cerkvenega holdinga Zvona Ena in družbe Metropolitana 15. oktobra na javni dražbi prodati vseh 21.600.000 navadnih imenskih delnic Steklarne Rogaška. Najnižja izklicna cena je postavljena pri 6,7 milijona evrov oziroma pri 0,31018 evra na delnico, je danes objavljeno na spletni strani Ajpesa.

Lastnika omenjenih delnic sta Zvon Ena Holding in Metropolitana. Delnice so v celoti vplačane, po plačilu kupnine pa bodo na kupca prenesene brez bremen. Prodaja bo potekala izključno za paket v celoti, ki ga ni mogoče deliti na manjše pakete delnic.

Metropolitana je do deleža v Steklarni Rogaška prišla po tem, ko je svojo terjatev in zastavno pravico v roku priglasila v stečajnem postopku Zvona Ena, pravicam in terjatvam pa ni ugovarjala ne stečajna upraviteljica niti nobeden od drugih upnikov.

Interes za nakup rogaške steklarne, ki je lani ustvarila 34 milijonov evrov prihodkov in več kot pol milijona evrov čistega dobička, naj bi izkazalo več potencialnih ponudnikov. Neuradno se za nakup zanima tudi irska družba Waterford, ki je sicer v ameriški lasti. Irci naj bi ponujali osem milijonov evrov kupnine.

Za nakup rogaške steklarne se je lani zanimala tudi družba SR Kapital iz Griž pri Žalcu, ki je v lasti Marka Krušnika. V Steklarni Rogaška prodaji omenjeni družbi niso naklonjeni zaradi nizkega kapitala, s katerim razpolaga.