Peko bo korakal skupaj z Alpino

Na dražbi so za 100.000 evrov Alpini prodali blagovno znamko Peko in orodja za izdelavo obutve.

Objavljeno
20. februar 2018 12.42
Bivša tovarna čevljev in obutve Peko 1.3.2017 Tržič Slovenija [Peko,obutev,čevlji,Tržič,Slovenija]
Blaž Račič, Ma. G.
Blaž Račič, Ma. G.

Tržič – Žirovska Alpina je na današnji dražbi odkupila blagovno znamko propadlega Peka. Kot so sporočili iz Alpine so na ta način ohranili »najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, katera je več desetletij veljala za največjo konkurenco Alpini«.

Poleg blagovne znamke so na dražbi kupili tudi kopita in sekalne nože tako, da bodo kupcem v najkrajšem možnem času ponudili najbolj priljubljene modele moške in ženske modne obutve Peko. Za vse skupaj so v žirovski družbi odšteli 100.000 evrov.

Blagovna znamka je dobro uveljavljena v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije, kjer bo Alpina razvijala maloprodajno mrežo. Ob tem v Alpini pričakujejo rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve.

 »Poleg tega, da bomo s pomočjo blagovne znamke Peko okrepili našo prisotnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih bivše Jugoslavije, vidimo sinergije tudi na tujih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje,« je dejal direktor Alpine Bojan Gantar.

Alpina naj bi za blagovno znamko in orodja med več dražitelji na dražbi ponudila največ, to je sto tisoč evrov, kar smo želeli preveriti pri stečajni upraviteljici Peka Tadeji Tamše, ki pa smo jo po telefonu klicali neuspešno.