Laško: Tuji pivovarji se zanimajo za nakup pivovarne

V Laškem pričakujejo, da bo potencialni kupec objavil prevzem pivovarne, odločala bo ponujena cena.

Objavljeno
16. oktober 2014 18.21
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Ljubljana - Tuji pivovarji in finančni investitorji se zanimajo za nakup Pivovarne Laško je, so danes sporočili iz Pivovarne Laško.

Skupina Laško je prezadolžena. Njene upnice zahtevajo, da pivovarna najde novo refinanciranje na trgu in s tem namenom je pivovarna sredi poletja sprožila proces iskanja investitorja (dokapitalizatorja), ki bi ji namenil
najmanj 75 milijonov evrov svežega kapitala.

Iz Laškega sporočajo, da interes za nakup pivovarne obstaja in tudi, da bodo v prihodnjih dneh potencialnim investitorjem omogočili dostop do bolj zaupnih podatkov o poslovanju pivovarne.

»Interes za udeležbo v postopku dokapitalizacije so doslej izrazili tako strateški kakor tudi finančni investitorji. Zainteresirani ponudniki, ki so podpisali sporazum o nerazkritju informacij (NDA), bodo v naslednjih dneh prejeli informacijski memorandum, v katerem so povzete informacije o poslovanju Skupine Laško, in bodo povabljeni k oddaji ponudbe za povečanje kapitala v znesku najmanj 75 milijonov evrov,« je preko spletnih strani
Ljubljanske borze danes sporočila uprava pivovarne.

Laško: ključna bo ponujena cena

Uprava pivovarne je v današnjem sporočilu za javnost opozorila tudi na pomen razdolževanja - kot je zapisala, bo ključni dejavnik v pogajanjih s potencialnimi investitorji ponujena cena za delnico pivovarne. »Izbrana bo najboljša ponudba, pri čemer je osnovno merilo za izbiro najboljše ponudbe ponujena cena na delnico,« so zapisali v Laškem. Njena uprava je sicer izrazila tudi pričakovanje, da bo izbrani investitor po vstopu v pivovarno objavil tudi prevzemno ponudbo in s tem omogočil izstop iz pivovarne tudi preostalim delničarjem.

Laško ima čas, da dokonča dokapitalizacijo do sredine junija 2015.