Podjetje Gama System vstopilo na indijski trg

Ljubljanska družba Gama System je indijskemu partnerju podelila ekskluzivno pravico za trženje svoje programske opreme na indijskem trgu.

Objavljeno
17. september 2014 12.41
V. T., gospodarstvo, STA
V. T., gospodarstvo, STA
Ljubljana - Ljubljansko podjetje Gama System je na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju podpisalo partnersko pogodbo z indijskim podjetjem Netspider India. Slednjemu so podelili ekskluzivno pravico za trženje in implementacijo svoje programske opreme na indijskem trgu.

Podpis partnerske pogodbe je sklepno dejanje aktivnosti, ki so potekale od leta 2012, ko sta se partnerja prvič srečala, do danes.

"Dosedanje izkušnje dogovarjanja s partnerjem so odlične, saj se partnersko podjetje drži dogovorjenega in se hitro odziva. Zato so naša pričakovanja zelo visoka," poudarja ustanovitelj in generalni direktor podjetja Marko Šobota.

Gama System razvija programske rešitve za obvladovanje dokumentacije, dolgoročno arhiviranje dokumentov, potrjevanje vhodnih računov, analizo javnega mnenja, obvladovanje pošte ter optimizacijo prodajnih, sprejemnih in mobilnih mest.

Kot je za STA pojasnil Šobota, so se po močnih vlaganjih v razvoj programskih rešitev letos okrepljeno usmerili v internacionalizacijo poslovanja.

Tako zdaj s svojimi rešitvami nastopajo na vrsti trgov na območju nekdanje Jugoslavije, Bližnjega vzhoda in tudi Azije, načrtujejo tudi vstop na nove trge v Evropi, kot sta denimo Nemčija in Poljska.

Gama System ima danes 13 redno zaposlenih in nekaj pogodbenih sodelavcev, v prihodnje glede na načrte za širitev poslovanja načrtujejo povečanje števila sodelavcev.