Podjetnik leta je Mirko Strašek

KLS Ljubno je specialist za zobate vence. Po podatkih za leto 2015 ustvari 39 milijonov evrov prihodkov letno, od tega 90 odstotkov z izvozom.

Objavljeno
02. junij 2017 23.28
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Portorož - Pred koncem prvega dne kongresa podjetnikov Slovenije, ki se je danes začel v Portorožu, so podelili stanovske nagrade. Naziv podjetnika leta 2017 si je prislužil Mirko Strašek, dolgoletni direktor družbe KLS Ljubno. Med nominiranci sta bila letos še Iztok Stanonik iz družbe Polycom ter Anton Kisovar iz družbe Tehnos.

Strokovna komisija je nominirance izbirala med podjetniki, podjetnicami ali podjetniškimi skupinami, ki s svojo inovativnostjo, ambicioznostjo in podjetniškim čutom pomikajo meje mogočega in pomenijo presežek v slovenskem podjetništvu.

KLS Ljubno je specialist za zobate vence. Proizvaja zobate obroče, masne obroče in signalne obroče za vse vrste vztrajnikov motorjev in zaposluje več kot 220 delavcev. Po podatkih za leto 2015 ustvari 39 milijonov evrov prihodkov letno, od tega 90 odstotkov z izvozom.

Podjetje je leta 2011 prejelo naziv zlate gazele, ki ga družba Dnevnik podeljuje najhitreje rastočim podjetjem, istega leta pa je Strašek prejel tudi nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Priznanje podjetnik leta je najstarejše slovensko priznanje podjetnikom, podjetnicam in podjetniškim skupinam. Včasih ga je podeljevala revija Podjetnik, od lani pa Kongres podjetnikov Slovenije.