Politika bi postavila Tišmo v upravo SDH

Nadzorniki državnega holdnga bodo o tretjem članu uprave glasovali, ko bodo prejeli predlog nominacijske komisije.

Objavljeno
02. marec 2018 17.09
SDH 21.marca 2017 [SDH,Slovenski državni holding,država,gospodarstvo]
Nejc Gole
Nejc Gole
Ljubljana – Koalicija se je menda poenotila glede tretjega člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), in sicer podpirajo Marka Tišmo, smo izvedeli neuradno. Vendar bodo o novem članu glasovali nadzorniki, ki na mizi še nimajo predloga nominacijske komisije.

Marka Tišmo podpira gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Poročali smo že, da Tišma ni bil pogodu koalicijski SD, ki bi na tretjem fotelju v upravi Slovenskega državnega holdinga menda raje videla Dušana Zorka, ta je konec januarja zapustil vrh Pivovarne Laško Union. Vendar je zdaj politika po naših neuradnih informacijah dosegla soglasje glede Tišme, nekdanjega direktorja Večera, zdaj pa nadzornika SID banke in Term Olimia, ki jih je pred prihodom na vrh ministrstva vodil Počivalšek.

A kdo bo zasedel tretje mesto v upravi ob Lidiji Glavina in Nadi Drobne Popovič, bo odločal nadzorni svet SDH, ki bi moral biti pri tem neodvisen, menda pa nadzorniki nad Tišmo niso navdušeni. Na razpis se je prijavilo 13 kandidatov. Vendar nominacijska komisija nadzornega sveta, ki jo vodi nadzornik Duško Kos, menda še ni končala svojega dela. Predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič je povedal, da bodo nadzorniki o tretjem članu uprave glasovali, ko bodo prejeli predlog nominacijske komisije. Tega pa še ni. Šele potem bo lahko sklical nadzorni svet s to točko dnevnega reda.