Polzela v četrtletju slabše od načrtov

Predsednik uprave rezultate pripisuje pomanjkanju obratnega kapitala, izpada proizvodnje in pomanjkanju marketinških aktivnosti.

Objavljeno
17. november 2015 15.42
*lvu* POLZELA NEDELO
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Polzela - Tovarna nogavic Polzela je od julija do septembra ustvarila skoraj 758.000 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 58,7 odstotka pod načrti. Izguba v omenjenem obdobju je dosegla dober milijon evrov, načrtovana pa je bila v višini nekaj manj kot 247.000 evrov, piše STA.

Predsednik uprave Polzele Marko Klemenčič je v poročilu razloge za nižje prihodke pripisal pomanjkanju obratnega kapitala, izpadu proizvodnje v avgustu zaradi blokiranih računov in pomanjkanju marketinških aktivnosti.

Po njegovih pojasnilih so v omenjenem četrtletju obiskali vse ključne tuje partnerje v Nemčiji, Avstriji in Švici ter jim predstavili novosti v prodajnem programu, se dogovorili za širitev sodelovanja z novimi izdelki, kot tudi povečanje naročil rednih izdelkov. Na domačem trgu pa je Klemenčič v začetku septembra obiskal ključne kupce, jim pojasnil trenutne razmere v družbi in se z njimi dogovoril za dobavo.

Polzela je v trimesečju analizirala tudi dobičkonosnost trgovin. »Intenzivno smo pristopili k pogajanjem za znižanje najemnin, začeli s postopki zapiranja posameznih trgovin ter nadaljevali s procesom prodaje poslovno nepotrebnih nepremičnin,« je pojasnil Klemenčič.

Dodal je še, da so se začeli tudi intenzivni pogovori o vstopu strateškega partnerja, dogovori z dobavitelji o ugodnejših plačilnih pogojih, iskanju novih kupcev in prodajnih poti ter postopno posodabljanje informacijskega sistema.