Popovič se igra z delovnimi mesti v Luki Koper

Svet delavcev enoglasno: »Naša delovna mesta ne morejo biti predmet vaših iger, spletk in zabave.«

Objavljeno
25. maj 2017 21.17
Luka Koper, kamor je danes priplul nov kontejnerski žerjav, domnevno največji v regiji. Koper, Slovenija 5.april 2017. [Luka Koper,Koper,kontejnerski žerjavi,pristaniški žerjavi,industrijska dvigala,kontejnerji,pristanišča,gospodarstvo,transport
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj

Koper – Svet delavcev Luke Koper je včeraj z odprtim pismom javno pozval koprskega župana Borisa Popoviča, naj podpre razvoj pristanišča in mu odločno dejal: »Naša delovna mesta ne morejo biti predmet vaših iger, spletk in zabave.«

Popovič je zaradi pisma delavcev in drugih pobud za prihodnji ponedeljek sklical še eno izredno sejo, na kateri bodo obravnavali razvoj koprskega pristanišča. Včeraj je bila še redna seja mestnega sveta, na kateri je svetniška skupina Združene levice predlagala dodatno točko dnevnega reda, s katero bi podprli ključne razvojne projekte koprskega pristanišča in obnovili »Pismo podpore o gospodarskih razvojnih prizadevanjih lokalnega okolja in pristanišča«, ki ga je župan Boris Popovič podpisal marca 2013, vendar bodo to tematiko obavnavali na ponedeljkovi izredni seji. V peti točki pisma podpore iz leta 2013 je takrat isti župan podpisal, da si bo Mestna občina Koper prizadevala za podaljšanje prvega pomola. Župan zdaj ustavlja gradnjo prvega pomola in z referendumom po svoje tudi drugi tir.


Za povečavo kliknite na inforgafiko.

Če pomol ne bo podaljšan, bo pristanišče steganiralo


Delavci so v svojem odprtem pismu zapisali, da so morali v preteklosti večkrat reševati napake, ki so povzročale resna oškodovanja družbe. Pri tem so Popoviču očitali, da kot bivši predsednik nadzornega sveta ni opazil anomalij in izčrpavanja Luke Koper, zaradi katerega je Robert Časar v zaporu, agonijo pa so ustavili prav delavci sami. Spomnili so ga na prej omenjeno pismo podpore prvemu pomolu, vhodom in potniškemu terminalu. »Drznemo si reči, da je v tem trenutku vaša napoved o izpodbijanju soglasja za podaljšanje kontejnerskega pomola skrajno neodgovorna in neutemeljena, saj projekt vrača skoraj na začetek. Z vsakim letom zamika tega projekta je slovensko gospodarstvo oškodovano za vsaj sto milijonov evrov, ki bi jih prinesle dodatne zmogljivosti daljšega pomola.« Vprašali so ga, kako župan podpira transport in logistiko, razen tega da vsako leto povečuje dajatve za pristanišče. Občini Koper in Ankaran sta samo lani dobili tri milijone evrov koncesnin, 6,5 milijona evrov iz nadomestila za stavbna zemljišča, vsako leto pa Luka tudi društvom in organizacijam nameni milijon sponzorskih sredstev. V te zneske niso vračunali novega komunalnega prispevka, ki ga mora Luka plačevati za vsako naložbo na območju pristanišča, in to pomeni dodatne milijone evrov vsako leto. Tudi podaljševanje prvega pomola bi občini Koper prineslo dodatne milijone. Če Luka ne bo podaljšala pomola, bo pristanišče stagniralo. 

Propeler klub za dogovor med Luko, občino in državo

Na nedavnem klubskem večeru Mednarodnega Propeler kluba, na katerem je sodeloval tudi državni sekretar Jure Leben, je županov svetovalec Gašpar Gašpar Mišič menil, da bi vodstvo Luke, ministrstvo za infrastrukturo in koprski župan morali skupaj iskati rešitve za razvojna vprašanja. Prepričan je, da bi župan popustil pri podaljševanju prvega pomola, če bi na nasprotni strani izpolnili stare dogovore: Luka naj bi zgradila potniški terminal in izpolnila svoje obveznosti do koprskega nogometnega kluba, država pa naj bi pravično razdelila koncesnino, ki je zdaj razdeljena na pol med Koper in Ankaran. Zaradi njegove pobude smo na vse tri odgovorne strani za razvoj pristanišča naslovili podobna vprašanja: kaj lahko in kaj bodo storili, da bi dosegli kompromis?

Koprski župan je tudi na to pobudo odgovoril z obravnavo na ponedeljkovi izredni seji mestnega sveta. Z ministrstva za infrastrukturo so odgovorili, da v dogovarjanja med občino in Luko Koper ministrstvo ne more posegati, so pa pripravljeni prevzeti vlogo mediatorja. V Luki Koper pa so dejali, da so že 14. marca letos ustanovili delovno skupino za reševanje omenjenih problemov. Županu so tudi že predstavili načrtovane investicije in okoljsko strategijo, na katero ni imel pripomb. Dogovorili so se glede obeh vhodov. Luka je v zvezi z gradnjo potniškega terminala pojasnila, da štiri milijone evrov predvidena naložba zanjo ni ekonomsko upravičena, zato predlagajo spremembo operativnega programa kohezijske politike do leta 2020, s katerim bi Luki dodelili okoli dva milijona evrov nepovratnih sredstev za izvedbo potniškega terminala. S takim predlogom se je strinjala tudi MO Koper, očitno pa pravega odgovora nima država. Za delitev koncesnine je odgovorna država.