Poševno dvigalo v Planici bo gradil Riko

Podjetje Riko je uspelo na razpisu s ceno v rangu 100 000 evrov. Projekt bo menda končan leta 2012.

Objavljeno
01. november 2011 11.43
Posodobljeno
01. november 2011 11.43
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Planica - V okviru generalne prenove nordijskega centra Planica so na javnem razpisu za gradnjo poševnega dvigala za smučarske skakalce izbrali podjetje Riko. Center bo po končani prenovi ponujal kakovostno turistično in športno storitev, vključno z možnostjo priprav športnikov v poletnem času.

Kot so sporočili iz Rika, bo podjetje s svojim integriranim pristopom v inženiringu poskrbelo za tehnologijo, dobavo, montažo ter izgradnjo dvigala, ki bo skakalcem omogočal kvalitetnejši trening na petih skakalnicah.

Cene posla mimo investitorja v podjetju niso mogli zaupati, pojasnili so le, da so na razpisu uspeli s ceno v rangu 100.000 evrov. Kot je bilo zapisano v razpisni dokumentaciji, je projekt vključen v resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih 2007-2023 ter bo sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, poroča STA.

V Riku so sicer še pojasnili, da na omenjenem projektu že delajo, dokončali pa naj bi ga v letu 2012. Podjetje ima pri ustvarjanju tehnoloških rešitev izkušnje v avtomobilski industriji, pri regalnih skladiščih in transportni tehnologiji tako v Sloveniji kot v tujini, predvsem v Rusiji, Ukrajini, Belorusiji in Veliki Britaniji.

Nordijski center Planica bo po končani prenovi postal odmevno športno središče. Z obnovo in opremo skakalnic, izgradnjo tekaškega stadiona in spremljevalnega objekta za tekaške proge, z atletsko-nogometnim stadionom, kolesarskimi in sprehajalnimi potmi ter parkom kulturne dediščine bo nastal sodobni športno-rekreativni kompleks, ki bo utrdil Planico kot odmeven športni epicenter, so pri Riku še zapisali v sporočilu za javnost.