Pošta Slovenije z boljšimi rezultati od lanskih

Pošta Slovenije po sedmih mesecih s 4,9 milijona evrov bruto dobička.

Objavljeno
30. september 2014 17.10
LJUBLJANA, 28.06. 2011, prazna pota na Praakovi ulici. Foto: ALES CERNIVEC/Delo
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Maribor - Pošta Slovenije je v prvih sedmih mesecih letošnjega leta ustvarila za 4,9 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, v tem obdobju pa opravila 560,5 milijona storitev. Rezultate, ki so znatno boljši kot v enakem obdobju lanskega leta, je danes sicer obravnaval tudi nadzorni svet družbe pod vodstvom Davorina Kračuna, poroča STA.

Družba v državni lasti je sicer ob polletju izkazovala višji dobiček, in sicer 5,6 milijona evrov, ugoden poslovni izid pa je uprava pripisala racionalizaciji in tudi nepredvidenim prihodkom zaradi volitev in referenduma.

Pošta Slovenije je lani v prvem polletju beležila vsega 853.000 evrov dobička iz poslovanja, v celotnem letu 2013 pa 2,4 milijona evrov dobička iz poslovanja in ob slabitvah naložb v NKBM in PBS kar 16,7 milijona evrov čiste izgube.

Nedavno je Pošta Slovenije dobila tudi strateški razvojni program do leta 2017, na podlagi katerega bo nove posle pridobivala predvsem na področju logistike in IT storitev. Za zagotavljanje pozitivnega poslovanja ter finančne in socialne varnosti zaposlenih bodo nadaljevali tudi z varčevalnimi ukrepi in racionalizacijo poslovanja ter drugimi ukrepi za izboljšanje poslovanja.