Pošta v prvem polletju z dobičkom

Trenutno ugoden poslovni izid pred davkom iz dobička je posledica racionalizacijskih ukrepov in tudi nepredvidenih prihodkov zaradi volitev.

Objavljeno
03. september 2014 20.27
ace_posta
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Maribor − Pošta Slovenije je prvem polletju 2014 ustvarila dobiček v višini 5,6 milijona evrov. V tem obdobju je bilo opravljenih 485.888 tisoč storitev, so sporočili po seji nazornega sveta (NS), na katermu so se seznanili s poslovnimi izzidi.

»Trenutno ugoden poslovni izid pred davkom iz dobička je predvsem posledica racionalizacijskih ukrepov in tudi nepredvidenih prihodkov (volitve, referendum). Zato bo morala Pošta Slovenije do konca leta zaradi zaostrenih gospodarskih in tržnih razmer, ki so v zadnjih letih povzročili upad poslovnih prihodkov (liberalizacija trga, večja
konkurence izvajalcev zamenljivih storitev, racionalno poslovanje podjetij in javne uprave ter nadomeščanja klasične komunikacije z elektronsko), skrbno nadzorovati obseg stroškov in sočasno vlagati velike napore v pridobivanje novih poslov,« so sporočili po seji NS.

Nove posle bo Pošta Slovenije poskusila pridobivati predvsem na področju logistike in IT storitev, nadaljevala bo tudi z varčevalnimi ukrepi in racionalizacijo poslovanja ter drugimi ukrepi za izboljšanje poslovanja.