Potrjena neoporečnost Medexovih izdelkov s propolisom

Inšpekcijski nadzor in laboratorijske analize na vsebnost pesticidov in insekticidov so potrdile, da propolis iz tega podjetja ne vsebuje nobenih ostankov nedovoljenih zdravil.

Objavljeno
26. maj 2016 23.20
bsa*medex
M. Š.
M. Š.
Ljubljana - Nadzor, ki ga je aprila letos naročilo ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, izvedel pa Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, je potrdil, da so Medexovi izdelki s propolisom popolnoma varni in ne vsebujejo ostankov nedovoljenih zdravil.

Propolis iz Medexa so analizirali na 114 pesticidov in insekticidov, med drugim tudi na vsebnost amitraza, kumafosa, klorfenvinfosa in rotenona. Iz poročila je razvidno, da propolis iz Medexa ne vsebuje nobenih ostankov nedovoljenih zdravil. S tem so potrjene trditve tega podjetja, ki je že februarja letos po aferi z uporabo nedovoljenih pripravkov za zatiranje varoze pri čebelah v svojem sporočilu za javnost zagotovilo, da so njegovi izdelki s propolisom preverjeni in popolnoma varni in ne vsebujejo spornih ostankov.

V Medexu letno izdelajo preko 500.000 izdelkov, ki vsebujejo propolis. Prodajajo jih ne le v Sloveniji, ampak tudi v 30 drugih državah sveta. Vsi izdelki so, kot zatrjujejo, proizvedeni v skladu z najzahtevnejšimi prehranskimi standardi IFS in to ne glede na blagovno znamko, pod katero jih tržijo, ali državo, v kateri so prisotni. »Poleg stalnih kontrol s strani kontrolnih organov presojevalnih hiš so z mednarodnimi standardi vpeljane stalne kontrole varnosti, kakovosti in sledljivosti vhodnih surovin, kontrole celotnega procesa proizvodnje in končnih izdelkov, ki morajo zadržati svoje učinkovanje vse do konca roka uporabe.« To pomeni, da v Medexu napolnijo in ponudijo uporabnikom le preverjene, kakovostne in varne izdelke.