Premoženje Vrtnarstva Celje gre na dražbo

Podjetje v stečaju posluje pozitivno, a ga bodo decembra skušali prodati na dražbi.

Objavljeno
16. november 2011 11.41
Posodobljeno
16. november 2011 11.50
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje
Celje - Stečajni upravitelj Vrtnarstva Celje (VC) Matija Vičar bo 20. decembra na dražbi v Ljubljani poskusil prodati preostalo premoženje celjskih vrtnarjev, ki so se aprila zaradi prezadolženosti in ker niso našli strateškega vlagatelja, ki bi podjetje dokapitaliziral s približno 1,2 milijona evrov, znašli v stečaju. Po izklicni ceni slabih 918.000 evrov je na voljo zemljišče z nepremičninami ter oprema z inventarjem - sicer je cenilec tržno ceno za nepremičnine ocenil na 1,08 milijona evrov.

»Za nakup podjetja v celoti ni bilo interesentov, na nekaterih nepremičninah so predkupne pravice. Z novo cenitvijo in ob morebitni neuspeli prodaji bi izgubili več mesecev. Če bo dražba uspešna, bodo poplačani ločitveni upniki in ostalo bo še za prednostne terjatve«, napoveduje Matija Vičar. Upniki so skupaj prijavili za okoli dva milijona evrov terjatev, večino jih je upravitelj priznal, premoženje VC pa je bilo ob uvedbi stečaja ocenjeno na 1,7 milijona evrov.

V družbi je še zaposlenih osem delavcev (pred stečajem 54), ki bodo do konca leta opravljali dela po koncesijski pogodbi z Mestno občino Celje. »Sezona sajenja in urejanja je v polnem teku in VC zmore pokrivati stroške, ustvarja celo presežek. Res pa je, da bi celjska občina lahko odpovedala pogodbo, a tega ni storila«, dodaja Vičar.