Prihodnje leto v prenovo potniškega terminala na Brniku

Prenova obstoječega potniškega terminala bo potekala fazno in bo zaključena do leta 2018.

Objavljeno
24. december 2015 15.51
lvi-Brnik

Ljubljana - V Aerodromu Ljubljana pričakujejo, da bodo leto zaključili z 10,3 odstotka potniki več kot v letu 2014. Skupna količina tovornega prometa je primerljiva z lanskim letom (18.293 ton oziroma 0,7 odstotka manj kot lani), medtem ko je bilo letalskega tovora za 2,5 odstotka več oziroma 9939 ton.

V prihodnjem letu se bo nadaljevala integracija Aerodroma Ljubljana v skupino Fraport. Pričakujejo zmerna rast prometa. Na Brnik prihajata dva nova redna letalska prevoznika. Poljski LOT bo od prvega marca naprej petkrat tedensko letel v Varšavo, grški Aegean Airlines pa od junija dvakrat tedensko v Atene.

Glavni cilj za leto 2016 je izboljšanje potniške izkušnje. V povezavi s tem se bo prihodnje leto začela prenova obstoječega potniškega terminala, ki bo potekala fazno in bo zaključena do leta 2018.

Začel se bo tudi projekt prestavitve ceste, ki vodi mimo letališča, si čimer bodo izboljšali dostop do letališča in omogočili razvoj poslovno-logističnega kompleksa na severni strani letališča.