Priložnost za programerje

Podjetje Aspiria, poznano predvsem po programu Tim, je odprlo tudi podružnico v Mariboru.

Objavljeno
20. april 2017 22.12
Aspiria, 20.4.2017, Maribor [aspiria]
Peter Rak
Peter Rak
Maribor – Nemška družba Aspiria, ki se ukvarja z razvojem informacijske tehnologije, sicer ne ravno veliko podjetje, saj imajo zaposlenih le šestnajst ljudi, zato pa ima zelo visoko rast poslovanja in letni promet dva milijona evrov. Včeraj so odprli še podružnico v Mariboru, kjer bodo poslej zanje delali štirje strokovnjaki informacijske tehnologije.

Aspiria je s svojim osrednjim izdelkom Tim vodilna na trgih srednje Evrope, s slovenskim podjetjem pa vstopajo tudi na trge jugovzhodne Evrope. Programska rešitev Tim je platforma tretjih strank, ki so jo razvili za okolje Cisco Unified Collaboration in omogoča dodatne funkcije ter avtomatizira procese v sistemih za spletno telefonijo. Z več kot pol milijona prodanimi licencami je Tim na trgu vodilna platforma tretjih strank v Evropi.

Da je Aspiria Gmbh ustanovila podružnico v Mariboru ni naključje, saj od tod izvirajo starši ustanovitelja družbe Petra Postružnika, ki bo direktorsko funkcijo opravljal tudi v Mariboru. Postružniku se zdi mesto primerno zaradi potenciala strokovnjakov, ki prihajajo s fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, poznavanja nemškega jezika, pa tudi nemški Freising, kjer je sedež Aspirie, je od Maribora oddaljen manj kot pet ur vožnje.

Podpora za globalne kupce

»Naše poslanstvo je razvoj programske opreme, ki poenostavljajo naša življenja. Aspiria bo v Mariboru zaposlovala visoko usposobljene in dinamične strokovnjake in jim omogočala delo z najsodobnejšo tehnologijo na zahtevnih projektih razvoja programske opreme in informacijske podpore za globalne kupce,« je dejal.

Na pomen naložbe je opozoril tudi pomočnik direktorice Štajerske gospodarske zbornice Jernej Salecl. Po njegovih besedah si Štajerska in vsa Slovenija želita privabiti kapital iz tujine in odpirati nova delovna mesta, mnogi Slovenci, ki živijo in delajo v tujini, pa so potencial, ki lahko odigra pomembno vlogo pri razvojnem preboju države. Žal se le redki odločajo, da bi odprli tudi podjetja doma, zato je Aspiria toliko pomembnejša, nenazadnje ponuja možnost zaposlitve računalniškim strokovnjakom, torej tistim, ki zdaj velikokrat iščejo svojo priložnost v tujini.