Radovanović: Vse premoženje AHA Mure bo čez dva meseca prodano

Včeraj je bilo objavljeno vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za nakup vsega preostalega premoženja AHA Mure v stečaju.

Objavljeno
11. maj 2017 13.43
Jože Pojbič
Jože Pojbič

Murska Sobota »Glede na sedanje interesente sem prepričan, da bo tokrat prodaja premoženja AHA Mure uspešna,« nam je včeraj dejal stečajni upravitelj Stevo Radovanović. Prav včeraj je namreč na Ajpesu objavil vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za celotno preostalo premoženje AHA Mure v stečaju, ki ga je sestavil v dogovoru z resnim, a še vedno anonimnim ponudnikom.

Že pred dvema mesecema smo pisali o tem, da je novi upnik AHA Mure, družba Ledava investicije, ki v Sloveniji upravlja slabe terjatve, kupljene od NLB, našel resnega kupca. S ceno 1,6 milijona evrov za celoto obrate moška oblačila, ženski plašči in ženska oblačila, stroje, zemljišča in blagovne znamke se je takrat že strinjal upniški odbor, pozneje je sodišče izdalo sklep o prodaji po takšni ceni, zdaj pa je objavljen še poziv k dajanju ponudb najpozneje do 10. julija. 

»V teh dveh mesecih se ni nič spremenilo. Potencialni kupec je še vedno isti in ni italijanski partner družbe Arum, kot je to zapisal lokalni tednik Vestnik. Še vedno ne morem izdati njihovega imena, vendar redno sodelujemo in stvari gredo v pravo smer. Novo pa je to, da so se pojavili še novi interesenti, vsaj trije ali štirje tudi precej resni, ki bi bili pripravljeni vse premoženje kupiti po zdaj objavljeni izhodiščni ali morda tudi višji ceni. Za uspeh prodaje se torej ne bojim,« pravi Stevo Radovanović in doda, da vsem interesentom v »paketu« za nadaljnji najem ponuja tudi sedanjega najemnika obrata moška oblačila, družbo Arum Dušana Gomboca. Ta nam je včeraj dejal, da tudi sam še ne ve, kdo naj bi bil resni kupec in da do njega kot morebitnega najemnika kupljenih prostorov ni prišel še nihče. »Bomo pa z veseljem sodelovali z vsakim, ki bo prišel kot lastnik, in upamo, da se bomo lahko dogovorili za nadaljnji najem.«