Razpis za direktorja Elesa v sredo

Novo vodstvo najpozneje do konca oktobra. O kandidatih se še ne govori.

Objavljeno
06. september 2013 01.56
Ljubljana 11.04.2012 - Eles - Elektro Slovenija.foto:Blaz Samec/DELO
Borut Tavčar, gospodarstvo
Borut Tavčar, gospodarstvo
Ljubljana – Po razrešitvi Milana Jevšenaka in nato zaradi črne gradnje tudi Vitoslava Türka Eles zdaj še vodi zastopnik in nekdanji nadzornik družbe Janez Horvat. Imenovan je bil za največ šest mesecev oziroma do konca oktobra.

Prvi nadzornik Elesa Marjan Ravnikar je povedal, da so kadrovski službi v podjetju naročili pripravo razpisa za novega direktorja družbe, ki bo predvidoma objavljen prihodnjo sredo. Za prijavo bodo imeli kandidati na voljo 15 dni, predložiti pa bodo morali predlog razvojnega programa družbe, morali bodo imeti pet let delovnih izkušenj na vodilnih položajih in univerzitetno izobrazbo tehnične ali ekonomske smeri. »Zastopnik družbe ima mandat do konca oktobra, do takrat bomo tudi izbrali novega direktorja,« pravi Ravnikar. Dodal je, da se še nič ne govori o kandidatih, da ni še nobenih pritiskov. Znano je le to, da se namestnik direktorja Elesa in nadzornik Soda Aleksander Mervar na razpis ne bo prijavil. Meni, da bi se težko očistil očitkov o političnem kadrovanju oziroma vplivu na odločitev nadzornikov.

Eles letos posluje dobro, saj je imel v sedmih mesecih že devet milijonov evrov čistega dobička, kar je skoraj dvakrat več kot v istem obdobju lani (4,8 milijona evrov). Ravnikar pravi, da je to tudi posledica nižje rezervacije prihodkov iz trženja čezmejnih zmogljivosti pa tudi nižje cene elektrike, kar pomeni hkrati manjši strošek za izgube elektrike. Tega, da ima Eles štiri namestnike direktorja, Ravnikar ni hotel komentirati, dejal je le, da računa na zdravo pamet novega direktorja, ki bo znal urediti razmere v družbi.