Resen denar s pametjo in lastnim delom

Mladen Milanović, podjetnik iz Mrkonjić Grada, ki v Ljubljani vlaga velike denarje.

Objavljeno
01. junij 2017 20.58
Novica Mihajlović
Novica Mihajlović

Kdo je poslovnež iz Bosne in Hercegovine, ki v Ljubljano vlaga milijone? To je vprašanje, ki si ga od leta 2015, ko je Mladen Milanović s svojo družbo MG Mind kupil mestnega gradbinca KPL, postavljajo Ljubljančani. Ob neuspeli dražbi za prodajo Tobačne v Ljubljani je to vprašanje spet priplavalo na površje.

O podjetniku iz Mrkonjić Grada pri Banjaluki smo mediji do zdaj bolj ali manj zgolj ugibali in se sklicevali na pisanje medijev iz BiH, ki mu pripisujejo močne povezave z vodstvom Republike Srbske. Potem ko ga novinarji z Balkana že več let zaman prosijo za pogovor, je Milanović sklenil spregovoriti za Delov Svet kapitala. Zakaj? »Imam potrebo javnosti pokazati, da v naših prostorih s svojim delom in pametjo lahko zaslužite resen denar in da vam za to ni treba biti kriminalec,« svojo odločitev, da se predstavi slovenski javnosti, pojasnjuje Milanović.

Namige, da je človek ljubljanskega župana Zorana Jankovića, lastnik mreže 12 podjetij odločno zavrača. Tudi oznako tajkun razume kot krivično in zagotavlja, da je obogatel izključno s svojim dolgoletnim trdim delom, brez političnih povezav.

Mož, ki je v Ljubljani lastnik gradbene družbe KPL in Tovarne asfalta Črnuče, za ljubljansko Tobačno pa je na dražbi ponudil 23 milijonov evrov, je še vedno na črnem seznamu Svetovne banke. Pravi, da je postopek za odpravo sankcij, ki so bile leta 2012 uvedene proti njegovemu podjetju, že bil sprožen in Milanović upa, da bodo te dokončno umaknjene februarja prihodnje leto.