Rimske terme bodo dokapitalizirali s konverzijo terjatev

Družbeniki so s soglasno izglasovanim sklepom o dokapitalizaciji družbe s stvarnimi vložki izkazali podporo upravi.

Objavljeno
14. september 2012 18.30
Posodobljeno
14. september 2012 18.30
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Rimske Toplice - Družbeniki Rimskih term so na današnji skupščini potrdili sklep o povečanju osnovnega kapitala družbe s konverzijo terjatev v višini 9,5 milijona evrov. S tem so po besedah predsednice uprave družbe Alenke Iskra izkazali absolutno podporo predlaganemu načinu finančnega prestrukturiranja Rimskih term, piše STA.

Kot so po skupščini sporočili iz Rimskih term, je uprava družbe na podlagi sprejetih sklepov na skupščini optimistična glede uspešnega zaključka finančnega prestrukturiranja, vključno z uspešnim zaključkom prisilne poravnave.

»Družbeniki so s soglasno izglasovanim sklepom o dokapitalizaciji družbe s stvarnimi vložki izkazali podporo upravi pri prizadevanju za finančno prestrukturiranje družbe,« je dejala Iskra in dodala, da upravi to daje potrebno motivacijo za nadaljnje delo na poti do uspešnega zaključka postopka prisilne poravnave.

Iskra verjame, da jim bo uspelo. »Ob tem nas dober zaključek poletne sezone in pozitivne napovedi v poslovanju za jesen še dodatno spodbujajo pri našem delu,« je dodala predsednica uprave Rimskih term.

Rimske terme so se namreč po zaključku poletne sezone glede na zasedenost nastanitvenih zmogljivosti in porast obiska tujih gostov uvrstile med bolje zasedene slovenske terme, so poudarili v družbi. Rast tujih gostov je bila 100-odstotna, gre pa predvsem za goste z italijanskega in germanskega trga.

Družbeniki so na skupščini sicer sedanji upravi pod vodstvom Iskre podelili razrešnico za delo v času trajanja njenega mandata v preteklem letu. Hkrati so za delo v letu 2011 podelili razrešnico nadzornemu svetu družbe.