Rolls-Royce v spremembe vodstvene strukture

Vodilni mesti bosta morala zapustiti predsednika divizij za proizvodnjo letalskih in ladijskih motorjev.

Objavljeno
16. december 2015 11.24
pr rolls royce
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
London - Britanski proizvajalec motorjev Rolls-Royce je danes napovedal spremembe v vodstveni strukturi in s tem prvi korak v prestrukturiranje družbe, ki ga je že prejšnji mesec napovedal novi izvršni direktor družbe Warren East.

Vodilni mesti v Rolls-Roycu, ki izdeluje letalske in ladijske motorje, bosta morala zapustiti predsednika divizij za proizvodnjo letalskih in ladijskih motorjev Tony Wood in Lawrie Haynes. Oba bosta ostala zaposlena v podjetju in pomagala pri prestrukturiranju podjetja.

»Spremembe, ki jih napovedujemo danes, so prvi pomemben korak na poti k odličnosti poslovanja in vrnitvi Rolls-Royca k dolgoročni dobičkonosnosti,« je v sporočilu za javnost zapisal East.

East je vodenje drugega največjega proizvajalca motorjev na svetu prevzel julija. »Boleče spremembe« v 109 let starem koncernu s približno 32.000 zaposlenimi je napovedal že na investicijski konferenci novembra. Postopke je treba poenostaviti in pospešiti, zmanjšati število delovnih mest in znižati stroške, je dejal.

V proizvodnji letalskih in ladijskih motorjev naj bi do konca leta 2016 ukinili skupaj 3600 delovnih mest. Na kocki je torej vsako deseto delovno mesto v koncernu. Od prestrukturiranja si East po letu 2017 obeta do 200 milijonov funtov (275 milijonov evrov) prihrankov letno.

Rolls-Royce je zaradi zmanjšanega povpraševanja po motorjih v zadnjem letu dni že štirikrat znižal napovedi o letošnjem dobičku, zaradi česar so se njegove delnice prejšnji mesec pocenile za 19,6 odstotka.