Ronaldinhova nogometna akademija pod slovenskim balonom

Nekdanji nogometni zvezdnik v zalivskih državah postavlja nogometna igrišča pod Duolovimi baloni.

Objavljeno
04. januar 2016 16.28
FBL-MEXICO-QUERETARO-PUEBLA-RONALDINHO
Nejc Gole
Nejc Gole

Ljubljana – Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho je v Dubaju odprl nogometno akademijo. Nadubudni nogometaši bodo svoje nogometne veščine pilili v balonu, ki ga je postavilo slovensko podjetje Duol.

Duol je balon - gre za prvi pokriti objekt pod balonom v Dubaju – postavil v začetku decembra, je pojasnil Dušan Olaj, lastnik Duola. Po njegovih besedah bo Ronaldinho, nekdanji brazilski reprezentant ter član Barcelone in Milana, ustanovil še več podobnih akademij, naslednjo v Rijadu, prestolnici Savdske Arabije.

»Duol ima v Savdski Arabiji že dva objekta in ekipa Ronaldinha se odloča med novogradnjo ali pa uporabo ene od že obstoječih Duolovih športnih dvoran,« je pojasnil Olaj. Na vprašanje o nadaljnem sodelovanju z nekdaj najboljšim nogometašem na svetu pa je dodal: »Glede na izraženo zadovoljstvo Ronaldinha nad našimi objekti, seveda pričakujemo njegova nova naročila in to v vseh zalivskih državah.«

Lani velika rast v Rusiji

Z lanskim letom so sicer v Duolu zelo zadovoljni. »Tako zelo smo zadovoljni, da nas skrbi, kakšno bo letošnje leto. Lani smo imeli veliko rast zaradi novih trgov in rekordne rasti v Rusiji. V Rusiji namreč takšne rasti verjetno ne bomo ponovili,« je dejal Olaj.

V Rusiji so uspeli z baloni za naftno industrijo, denimo za varjenje komponent ali servisnimi delavnicami, za polarnim krogom. »Smo prvo podjetje na svetu, ki je šla za polarni krog v temperature minus 50 stopinj Celzija in vetrove s hitrostjo 200 kilometrov na uro,« je poudaril sogovornik.

Duol je lani prodrl tudi v Švico, Nemčijo in Bolgarijo. »Na švicarskem trgu počasi postajamo glavni igralec, enako je v Nemčiji, ki je zelo velik potencial. Predvidevamo, da bodo v Nemčiji v prihodnjih petih letih zamenjali – denimo zaradi višjih energetskih standardov – nekaj sto tovrstnih objektov.«

Priložnosti v arabskem svetu

Olaj veliko priložnost vidi v arabskem svetu, ki bo po njegovem mnenju za razliko od ostalih trgov v prihodnje imun na krizo. Ob balonu za nogometno akademijo v Dubaju je Duol lani tudi v Abu Dabiju postavil veliko športno dvorano za vojsko Združenih arabskih emiratov. V Afriki je Duol prisoten s programom rastlinjakov; s projektom končujejo v Alžiriji, začenjajo pa v Egiptu.

Letos bodo v Duolu poskušali zadržati prvo mesto v Skandinaviji. V Helsinkih trenutno gradijo balon za igranje golfa. »Balon je od zunaj narejen, znotraj pa je postavljena razsvetljava. Zdaj ga opremimo še s predelnimi stenami in mrežami, tako da bo objekt z umetno travo konec januarja pripravljen za celoletno uporabo. Po naših podatkih gre za največji tovrstni objekt za igranje golfa v Evropi,« je pojasnil Olaj. Balon obsega 7000 kvadratnih metrov, medtem ko so največje Duolove hale nogometne s 150 metri v dolžino in 100 metri v širino velike 15.000 kvadratnih metrov.